Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı 12. Birleşimin 1. Oturumu Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında gerçekleşti. Gündem maddelerinin görüşüldüğü sırada, bir grup vatandaş tarafından suya ve ekmeğe yapılan yüzde 25'lik zam protesto edildi. Olaya zabıta ve meclis üyelerinin müdahale etmesi sonucu arbede çıktı.

OTURUMA ARA VERDİ

Vatandaşlar, meclis salonuna girerek suya yapılan yüzde 25 zam, aylık TÜFE oranına göre artış uygulaması ve sayaç okuma bedeline yapılan yüzde 150 zammı protesto etmek için 'Ekmeğe ve suya zam, sırada ne var', 'Zam şampiyonu Samsun' yazılı dövizler açtı. Vatandaşlar, 'Sözümüzü söyleyip buradan çıkacağız. Müdahale etmeyin. Halk olarak bizim de söylemek istediğimiz bir şeyler var. Suya yapılan zammın geri çekilmesi istiyoruz' diye bağırmaya başladı. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Soğuk ise 'İzinsiz mecliste böyle bir davranışta bulunamazsınız. Sizi dışarıya davet ediyorum. Meclisin çalışma ortamını bozamazsınız' dedi. Başkanvekili Soğuk, oturuma 5 dakika ara verdi.

OLAYI NE HALE GETİRDİNİZ

Zammı protesto edenlerin slogan atmasından sonra AK Partili meclis üyeleri ve zabıtalar müdahalede bulundu. Yaşanan arbede sonrası eylemciler tartaklanarak ve boğazları sıkılarak dışarı atıldı. Olay sonunda vatandaşlar, zabıta ekiplerine, 'Sözlerimizi söyleyip gidecektik. Olayı ne hale getirdiniz. Biz sadece hakkımızı istedik' diyerek meclis binasından ayrıldılar.

GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRDİLER

Mecliste gerçekleşen eylem sonrası açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Soğuk, 'Eylemciler, kendilerine verilen görevleri yerine getirmiş oldular. Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri olarak, insanlarımızın rahat ve huzurlu yaşamlarını sürdürebilmeleri adına en büyük merci Büyükşehir Belediyesi Meclisidir. Dolayısıyla bu tip eylemlerin ve söylemlerin çokta halkta karşılığı olmadığını düşünüyorum. Konunun, Samsun kamuoyuna böyle bir görüntünün ve varsa daha devamı niteliğinde düşüncelerinin daha da yukarılara yansıtabilmesi için gereğini yapmak adına görevli olan arkadaşlar bu süreci tamamladılar. Biz kaldığımız yerden devam edelim' dedi. Başkanvekili Soğuk'un konuşmasının ardından meclis oturumuna devam etti. Oturum boyunca meclis binasının önünde zabıta ekipleri de bekledi.

Erdinç YILDIZ

HABERİN GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...