FUTBOL EFSANESİ

Türkiye Futbol Federasyonu Eğitim Dairesi'ne yıllardır büyük hizmetler veren Teknik Direktör Rasim Kara, Samsunspor ve TÜFAD Samsun Şubesi tarafından düzenlenen 'Kaleci Antrenörlüğü Eğitim Semineri ve Kaleci Kampı'na katıldı. Seminer öncesi açıklamalarda bulunan Rasim Kara Türk futbolunu ve Samsunspor'u değerlendirdi. 69 yaşındaki futbol adamı, "Yaklaşık 10 yıldır Türkiye Futbol Federasyonu Eğitim Dairesi'nde çalışıyorum. Bütün kurslarda aktif olarak görev alıyorum. Çok da keyifle yapıyorum bu işi. Yaklaşık 25 sene önce Fatih Terim ve TFF Eğitim Dairesi'nin destekleriyle 1994 yılında kaleci antrenörlüğü birimini kurduk. Şimdi de devam ediyoruz" diye konuştu.

TESİS SIKINTISI VAR

Kara, "Türkiye'de şu anda aktif oynayan 3 yerli santrafor veya stoper bulmak çok zor. Ama 12 tane kaleci oynuyor. Bu bizim yaptığımız çalışmaların ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Bu her türlü maddi kazancı da üzerinde. Türk futboluna yaşım kaç olursa olsun kaleci antrenörü eğitmeni olarak hizmet vereceğim. UEFA da bizlerin eğitimini çok beğeniyor. Buradaki en büyük sıkıntı kulüplerin doğru dürüst tesisi yok. Beşiktaş'ın 1, Fenerbahçe, Galatasaray, Gençlerbirliği'nin 1,5 sahaları var. Bütün yaş kategorileri buralarda çalışıyor. Haliyle de doğru düzgün antrenman verilemiyor. Buralarda futbolcu yetiştirmek çok zor. Biz çok iyi eğitimler veriyoruz ama tesis konusunda kısıtlıyız" dedi.

İMKANLAR ÜST DÜZEY

Samsunspor'u takip ettiğini de söyleyen Kara, "Samsunspor iyi bir oluşum içine girdi. Bu keyif verici. Yüksel Yıldırım, İsmail Uyanık ve Yücel Uyar gibi çok önemli isimler var. Tanıdığım bazı hocalar burada çalışıyor. Tesis olarak süper bir ortam. İnşallah en kısa zamanda Süper Lig'e çıkarlar ve öyle tahmin ediyorumki 3-4 yıl sonra UEFA kupalarına katılan bir Samsunspor izleriz. Bunu canı gönülden istiyorum. Samsun'a antrenör ve oyuncuyken geldik. Güzel anılarımız var. Samsunspor ve Samsun gelişim içinde. Şöyle bir tesis çoğu kulüpte yok. Samsunspor'un geleceği parlak. Bu seminerde Genç kaleci antrenörü arkadaşlarımızı eğiteceğiz. Katılım çok güzel. Organizasyonu yapan Samsunspor'a ve TÜFAD Samsun Şubesi'ne teşekkür ediyorum" diye konuştu.