İtalya'da yapılan Para Athletics Grand Prix'de Ekspres Spor Kulübü sporcusu Gökhan Akın 2 kategoride birden altın madalya kazanırken Enes Şahin bronz madalyanın sahibi oldu. Olimpiyat B barajını geçen Şahin, aynı zamanda uzun atlama kategorisinde 4 metre 91 santimetre ile Türkiye rekoruna kırdı. Milli sporcu Akın ise uzun atlama kategorisinde ve yüksek atlama kategorisinde şampiyon oldu. İlk kez milli olan Şahin, yarışmada 100 metre koşuda 3'üncü, 200 metre koşuda ise 4'üncü oldu. İtalya'da önemli başarılara imza atan milli atletlerin yeni hedefi Bursa'da milli takım seçmesi niteliğinde yapılacak şampiyonada altın madalyaların sahibi olmak.

HEDEFİMİZ ALTIN MADALYA

Ekspres Spor Kulübü'nde 7 yıl önce atletizme başladığı belirten Gökhan Akın, başarılarını daha ileriye taşıyarak olimpiyatlarda ilimizi temsil etmek istiyor. Hayalinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Akın, "Başarılarımızı ileriye taşıyabilmek için bizim desteğe ihtiyacımız var. Başkanımız bize elinden geldiği kadar destek sağlıyor. Türkiye Şampiyonası'nda hedefimiz altın madalya kazanarak yeniden Ay-Yıldızlı formayı giymek" diye konuştu. İlk kez milli formayı giydiğini belirten Enes Şahin, "Milli formayı giydiğim için gururluyum. Bu bir başlangıçtı. İnşallah bu başarıların devamı gelecek" diye ifade etti.

BAŞARI VAR DESTEK YOK

Ekspres Spor Kulübü Başkanı Mustafa Tuncel, "Bende engelli milli bir sporcu olarak çocuklarımızın spor yapmaları için pazarda bir şeyler satıyorum. Sporcularıma finansal destek sağlamaya çalışıyorum. Kulübümüze hiçbir yerden en ufak bir destek gelmiyor. Bu yıl destek olmadığından dolayı Süper Lig'deki engelli voleybol takımımı ligden çektim. Engelli milli sporcularımızın spor yapabilmeleri ve daha nice başarılara imzalar atabilmeleri için yetkililerden destek bekliyoruz. Gökhan ve Enes ile hedefimizi 2020 Olimpiyatlarında şampiyon olmak. Bu başarıya ortak olacak sporseverler arıyoruz" dedi.

Mustafa CİVELEK Özel Haber