Samsun Gazi Devlet Hastanesi ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. 25 Kasım 2018'de Canik Gölalan'da 5 kişi tarafından uğradığı baltalı saldırı sonucunda kafasından ve bacağından yaralanan 36 yaşındaki Murat Bayraktar adlı vatandaş, sağlık raporu için gittiği Samsun Gazi Devlet Hastanesinde kendisi için temiz raporu verildiğini iddia etti. Radyoloji uzmanı tarafından hazırlanan yanlış rapor sayesinde, Samsun 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada saldırganların serbest kaldığını savunan Bayraktar, suçluların cezasını çekmesini istedi.

ANNEMİ DE DARP ETTİLER

Olayla ilgili bilgi veren Murat Bayraktar, "25 Kasım'da Canik Gölalan Mahallesi'ndeki annem ve babamın bulunduğu köy evime gittim. Köye gittiğimde eve giden su hortumların kesildiğini gördüm. Durumu köy muhtarına söyledim. Sonrasında hortumu kesen, amcamın oğlunun ailesi tarafından saldırıya uğradım. Yol ortasında amca oğlum K.B. ve diğer 4 kişi bana saldırdı. Kafama, sağ bacağıma baltayla vurdular. O sırada video kaydı yaptığım telefonumu da gasp ettiler, 85 yaşındaki annemi darp ederek küfürler savurdular. Sonrasını hatırlamıyorum, saldırı yüzünden kendimden geçmişim. Kendimi muhtarın yanında buldum. Daha sonra Gazi Devlet Hastanesine geldim, ayağımda kırık olduğu için alçıya alındı. Saldırganlardan ikisi de gözaltına alındı" ifadelerini kullandı.

SALDIRGANIN KİMLİĞİYLE İŞLEM YAPILDI

Bayraktar, saldırıyla ilgili Samsun 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, yanlış düzenlenen rapora istinaden karar verilerek, saldırganların serbest kaldığını savundu. Bayraktar, "Hastanenin radyoloji uzmanı tarafından oluşturulan raporda bana saldıran kişinin kimlik numarası ile işlem yapıldı ve temiz raporu verildi. Sanıkların avukatı da, savunmalarını benim iftirada bulunduğum iddiası üzerine kurdu. Bu rapora istinaden Samsun 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, yaralanmanın basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif olduğu sebebiyle sanıklar serbest kaldı" diye konuştu.

'SEHVEN YANLIŞ YAPILMIŞ' DENİLDİ

Bayraktar, sağlık raporunun yanlış düzenlendiği gerekçesiyle CİMER'e şikayette bulunduğunu vurgulayarak, "CİMER'e yaptığım başvuru neticesinde, 20 Aralık'ta sağlık raporu yeniden düzenlendi ve önceki raporun sehven verildiği belirtildi. Şu anda yanlış rapor sayesinde bu saldırganlar, dışarda geziyor. Saldırganlar serbest bırakıldığında avukatım aracılığıyla, itirazda bulundum ancak mahkeme yeniden görülmedi. İlkokul mezunuyum ama ben bile bir şeylerin yanlış olduğunu görüyorum. Benim isteğim, yeniden düzenlenmiş gerçek raporla yargılamanın yeniden yapılması ve suçluların cezasını çekmesi" ifadelerini kullandı.

Şükrü Berk ASKAR / Özel Haber