Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanlığı tarafından, Genişletilmiş İl Divan Toplantısı düzenlendi. İlkadım ilçesi Hançerli Mahallesi Çifte Hamam Sokak'ta yeni açılan il başkanlığı binasında düzenlenen toplantıya, çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

NESLİMİZ KAYBOLUYOR

Toplantı, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından başladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Suat Zor, ilk divan toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Teşkilatlanmamız yavaş yavaş kendisini göstermeye başladı. Ordumuzu kurduk, yavaş yavaş karargahlarda eğitim veriyoruz ve her bir erimiz ne yapması gerektiğini öğreniyor. Büyük bir siyasi mücadeleye hazırlanıyoruz. Siyasi mücadelede bir duruş ortaya koyabilmek için önce karakterlerin oturması gerekiyor. O karakterler mutlaka ilim ve fenle test edilmeli, ardından üstüne inanç sistemi koyulmalı. Bunları gerçekleştirdiğimizde kendimizi bir nefer olarak adlandırabiliriz. Biz bu topluluk olarak, insanları, Samsunluları yakalarından tutup sallayacağız ve 'Hangi coğrafyanın evladısın?' diyeceğiz. Bu beyinlerinde bir akis oluşturacak. O zaman, 'Bu ortamı yapan Amerika'dır, Rusya'dır, vahşi kapitalizmdir' diye hatırlatacağız. Bunu diyeceğiz ki, o çocuk büyüyebilsin. Böyle yaparsak o çocuğun ruhu Ayasofya'da gıyabi namaz kılar. Organize olan bilinçli bir topluluk, bilinçli olmayan milyonları sirküle edebilir. Biz bilinçli insanlarız. Neslimiz kayboluyor, dönüştürülüyor. Hepimiz içimizde bu sıkıntıyı yaşayalım. Yaşayalım ki çocuklarımızı kurtarmak için çaba sarf edelim" diye konuştu.

MANEVİ DEĞERLERİMİZ KATLEDİLİYOR

İslam coğrafyasının manevi değerlerine sürekli olarak saldırıldığını söyleyen Başkan Zor, "Bu harekette mutlaka heyecan duymamız gerekiyor. Bu teşekkülü gördüğümüzde 'Samsun yönetilmeye hazır' diyebilmeliyiz. Artık yalanın, talanın olmadığı bir dünya için harekete geçen bir topluluk olduğunu düşünmeliyiz. Bu topluluk bir tohum mesafesinde ve biz bu tohumu Samsun halkının gönlüne dikeceğiz. Bu tohum iyi bir sulamayla, ortamın hazırlanmasıyla güzel işlere imza atacak. Ülkemizde manevi anlamda bir çöküş ve kayış var. Bunun faturasını biz ödüyoruz. Bu yüzden bu manevi katliam durdurulmalı. İslam coğrafyasında önce manevi değerlerimize tecavüz ettiler, sonra ise silahla zulmetmeye başladılar. 200 yıldır İslam'a saldırılıyor. Kalbimizin gümrüklerini tarumar ettiler. Önce manevi tahribatı ortadan kaldıracağız. Bu hareket bunun için var. Türkiye'de 80 binin üzerinde cami var, tarihte hiç olmadığı kadar dini program yapılıyor. Buna rağmen tahribat on katına çıktı. Manevi dünyamız yerle yeksan edildi. Onların niyeti toplumu uyutmak. Biz bu toplumun uyutulmasına müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından, ilçe başkanları tarafından haziran ayının faaliyet raporları okundu.

Şükrü Berk ASKAR