HABERİN GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıldönümünde, Samsunlular Valilik tarafından organize edilen programlara akın etti. Program, İstiklal Caddesi Verem Savaş Dispanseri önünden çıkılan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü ile başladı. Binlerce Samsunlu 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Meydandaki etkinlikler, saygı duruşunda bulunulması ve hep bir ağızdan coşkuyla İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şehitler için Kuran tilaveti yapılması ve duaların edilmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 81 ildeki vatandaşlara seslenişi barkovizyondan gösterildi. Erdoğan konuşmasında, 15 Temmuz'un diriliş destanı olduğunu söyledi. 15 Temmuz hain darbe girişimine ait görüntülerin izletilmesinin ardından, protokol konuşmalarına geçildi.

DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKLER

Etkinlikte ilk olarak konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "2016'ya gelen sürecin yaklaşık 14 yılında aktif görevde bulundum. 15 Temmuz'un hedefinin ne olduğunu çok iyi biliyorum. 2016 var ya bambaşka bir yıl. Bizden sonraki nesillerin çok büyük bir ders alması gereken bir yıl. Bu milletin egemenliğine, bağımsızlığına kast ettiler. İçerdeki hainler, dışardaki düşmanlar bu millete asla diz çöktüremeyecekler. Gelecek nesillerimize ülkenin bu yönünü aktarmak için buradayız. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına 3 yıl kala böyle bir ihaneti yaşadık. Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilen bu günün, anlam ve önemi her sene artacak. Bizim canımız, evlatlarımız bu ülkeye feda" ifadelerini kullandı.

BU MİLLET CANINI VERİR, BAĞIMSIZLIĞINI VERMEZ

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, 15 Temmuz 2016'da olduğu gibi Samsun'un yine ayakta olduğunu belirterek, "O hainlerin tanklarının önüne bedenlerini atan hemşehrilerim alkışı hak ediyor. Bayrağımızı gönderden indirmek isteyenlere Allah fırsat vermesin. Bu birlik ve beraberliğimizi ilelebet gösterdikçe, içerdeki ve dışardaki düşmanların emelleri bozulacak. Sizlerin vergileriyle alınan silahlarla, tanklarla halkımıza mermi yağdırdılar. Biz bunları 3 yıl önce yaşadık. Darbelerin hiçbiri kabul edilemez. 15 Temmuz hain darbe girişiminde ilk defa milletin iradesinin tecelli ettiği TBMM bombalandı. O kadar bu millete hınçlıydılar. Bu millet canını verir, bağımsızlığını vermez, bayrağını gönderden indirmez, ezanını minareden indirtmez. Hepsine teker teker ders verdi" sözlerini kaydetti.

İMANIMIZI DÜNYAYA GÖSTERDİK

AK Parti Samsun Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Bundan 3 yıl önce bu saatlerde hepimize bir haber geldi. Bunun gerçek olamayacağını düşündük. Ordumuzun içine sızmış hainler, 40 yıldır kurdukları planı harekete geçirmeye kalkmış. 251 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. 2 bin 731 gazimizden Allah razı olsun. Tüm dünya duymalı ki, bu kahramanlar olduğu sürece bu bayrak inmeyecek, bu ezan dinmeyecek. Bu yiğitler oldukça bizler bu topraklarda var olduğu sürece, 'Bu ülkede demokrasi var ve vatan sağ' diyeceğiz. Bundan sonra bu hain planları akıllarından bile geçiremeyecekler. Bundan sonra karanlık oyunları planlayamayacaklar. Çünkü biz ne kadar büyük bir imana sahip olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik. Allah bize böyle bir gün daha yaşatmasın" şeklinde konuştu.

BAŞARILI OLSALARDI, SURİYE OLACAKTIK

Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun'un milli birlik ve demokrasi örneği gösterdiğini belirterek, "Devletimizin geleceğine sahip çıkıyorsunuz. Türkiye çok darbelerden geçti. Kurtuluş mücadelesi devam ediyor. Hainler Türkiye'yi bölmeye çalışıyorlar. 40 yıldır PKK ile denediler, olmadı. Sonra da FETÖ ile dini duyguları kullanıp bölmeye çalıştılar ama yine başaramadılar. Bu darbe girişimi başarılı olsaydı Suriye, Irak gibi olacaktık. Bu yüzden şehit ve gazilerimize şükran borçluyuz. İnşallah bizler onların emanetine layık insanlar olmak nasip olur. Hainlerin planları durmuyor. Güzel ülkemiz hep birilerinin göz hapsinde. S-400'ler bunun için geldi. Allah birliğimizi dirliğimizi bozmasın" diye konuştu.

BİNLERCE SAMSUNLU MEYDANA AKIN ETTİ

Cumhuriyet Meydanı'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen programa, Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, OMÜ Rektörü Sait Bilgiç, Samsun Üniversitesi Rektörü Mahmut Aydın, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, belediye başkanları, bürokratlar ve binlerce Samsunlu katıldı.

Erdinç YILDIZ, Şükrü Berk ASKAR