Samsun Büyükşehir Belediyesi Balıkçı Barınağı'nın restoranında basın mensuplarıyla bir araya gelen Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık gündeme dair soruları cevapladı. Bu sezon şampiyonluk için yola çıktıklarını belirten Başkan İsmail Uyanık, geçen sezon yapılan hatalardan da ders aldıklarını ifade etti. Transfere 20 milyon bütçe ayırdıklarını ve bunun yüzde 80'ini kullandıklarını belirten Başkan İsmail Uyanık, "Fenerbahçe'den Ahmethan Köse geçtiğimiz hafta Samsun'daydı. Buraya geldi tanıştık. Kendisiyle el sıkıştık. Genel Menajerimiz Mustafa Aztopal, Fenerbahçe'nin Sportif Direktör Damien Comolli ile bir görüşme yapıyor. Kendisini bonservisiyle alıyoruz" diye konuştu.

FAZLA OYUNCU SIKINTI GETİRDİ

Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık ayrıca, "Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü'nden de Yalçın Kılınç ile de görüşüyoruz. Hatta kendisiyle anlaştık. Gazişehir Kulübü de anlayış gösterdiği takdirde Yalçın Kılınç da Samsunspor'da inşallah bu sene formasını giyer. Anlaşmasa da Samsunspor alternatiflerini bulacaktır. Bu iki isim dışında transferi kapatmış oluyoruz. Geçen seneki kadar 20 tane oyuncuyu almanın, iyi oyuncular da olsa, birtakım sıkıntılar getirdiğini gördük. Takım olamadık. Hakemleri geçemedik. Gereken tüm çalışmaları arkadaşlarımızla beraber yürütüyoruz. İyi bir ekip oluşturduğumuzu düşünüyorum" diye konuştu.

YILDIRIM CİDDİ BEDEL ÖDÜYOR

Yılport isminin bu sene de takıma sponsor olacağını ifade eden Başkan İsmail Uyanık, "Yılport bizim geçen seneki isim sponsorumuz. Geçen sene Yılport ismi bizim Samsunspor A.Ş.'ye çok ciddi katkı vermiş oldu. Bu sene başında bir an için Yüksel Yıldırım'ın ağabeyi Ali Rıza Yıldırım Samsunspor projesinden çekilmesinden sonra 'bu sene başka bir sponsor bulsak' duygusuyla yönetime olayı getirdiği zaman, o boşluk sürecinde TFF'ye bir isim bildirmedik ve o esnada kura çekimleri oldu. Karar defterinde yeni bir sponsor ismi kullanmadığımız için Samsunspor A.Ş. olarak gitti. Biz yine Yılport ile devam etmeye karar verdik. Yılport'un sahibi Yüksel Yıldırım en büyük katkıyı veriyor" dedi.

BİZİM GRUBUMUZ ZOR

Yılport Samsunspor'un 2019-2020 sezonunda zorlu bir gruba düştüğünü belirten Uyanık, "Beyaz grubumuzu zorlu bir grup olarak buldum. Bütün olabilecek en güçlü takımlar bizim grupta. Tek tek baktığımız da grupta bir tane boş takım yok. Diğer gruba baktığımız zaman Sakaryaspor bile geçen seneki Sakaryaspor değil. Bütün oyuncuları gidiyor. Kastamonuspor bütçe küçültmesine gitti. Ben bizim grubu çok daha kuvvetli görüyorum. Biz bütün kulüplerimize saygı duyuyoruz. Dolayısıyla kendimize de daha fazla saygı duyuyoruz" dedi.

Salim YILDIZ