Samsun Büyükşehir Belediyesi Proje Ulaşım İmar İnşaat Yat. San. ve Tic. A.Ş.(SAMULAŞ), geçtiğimiz ay içerisinde başlattığı SAMULAŞ AKADEMİ eğitimlerine devam ediyor. Otobüs İşletmesi'ne yönelik gerçekleştirilen son eğitimde özellikle 'Araçlarda Tasarruf ve Güvenlik'e dikkat çekildi. SAMULAŞ Genel Merkezi Akademi Salonu'nda Otobüs İşletmesi'ne yönelik verilen ve 2 bölüm halinde gerçekleştirilen eğitimde 'Araç Bazlı' ve 'Sürücü Bazlı' raporlar değerlendirildi. Yapılan eğitmlerde 'Tasarruflu, Güvenli, Konforlu Yolculuk' temaları işlendi.

GEREKSİZ GAZ KULLANIMI

Eğitimlerin 2'nci bölümünü yardımcıları ile birlikte izleyen SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, "Yolcu kalite ve konforunu artırabilmeye yönelik eğitimlerimiz devam ediyor. Kontrol Merkezi tarafından sürekli takibi yapılan 'Hız İhlali', 'Hat İhlali', 'Gereksiz Gaz Basımı' gibi konularda sürücülerimiz eğitilmekte ve böylece yolcularımıza daha kaliteli hizmet verilmesi sağlanmaktadır" dedi. Son yapılan eğitimde Otobüs İşletmesi'ni daha çok tasarrufa yönlendirmeyi hedeflediklerini söyleyen Tamgacı, "Araçlarda akaryakıt, bakım onarım, yedek parça tasarrufunun yanı sıra zamandan da tasarruf sağlanacak" diye konuştu.

KARA KUTU VE ANINDA MÜDAHALE

SAMULAŞ olarak toplam 110 otobüste 'Araç Telemetrisi' denilen sisteme geçtiklerini açıklayan Tamgacı, "Bu sisteme, uçaklarda kullanılan karakutu teknolojisinin otobüsler için tasarlanmış hali diyebiliriz. Bu karakutular, seyir halindeyken sürücülerin ve araçların bulunduğu tüm koşulları kaydedecek. Elektronik haberleşme ağı sayesinde araçlarımızdaki, araç hızı, yakıt ve yağ basıncı, tüm arıza durumları, rota, hat, mesafe gibi bilgilere uzaktan erişebileceğiz. Anlık bilgiler tek bir merkezden takip edilecek, herhangi bir olumsuz durumda gerektiğinde müdahale edilebilecek. Sürücülerimiz artık araçlarını daha emniyetli, güvenli ve ekonomik kullanacak. Sürücülerin kural dışı araç kullanımları, ani hızlanma ve yavaşlama, hız limitini aşma gibi durumlarda ikaz edilecekleri bir sistem oluşturuyoruz." ifadelerini kullandı.