Samsunspor A.Ş'nin en büyük ortaklarından Yüksel Yıldırım ve Başkan İsmail Uyanık'ın büyük ölçüde önem verdiği altyapı çalışmalarında ciddi bir mesafe kaydedildi. Kırmızı-Beyazlı ekip, altyapı tesisleriyle ön plana çıkan Belçika 1. Lig A ekiplerinden KRC Genk ile akademi eğitimi konusunda iş birliği anlaşması imzaladı. İmzalanan protokol çerçevesinde 2019 yılı Ağustos ayından itibaren 10 ay boyunca, Genk altyapısından 3 teknik adamın her ayın bir haftasını Samsun'da geçireceği, hem akademi antrenörlerine, hem de oyunculara teorik ve pratik eğitim verecekleri ifade edildi. Ayrıca Samsunspor akademi hocalarının da Genk Akademisindeki idman ve eğitim programlarını takip edeceği bildirildi.

KULÜP TARİHİNDE BİR İLK

Yüksel Yıldırım, projeden çok mutlu olduklarını ve çok verimli bir iş birliği olacağına inandıklarını belirtirken, KRC Genk Başkanı Peter Croonen da, kulübünün tarihinde ilk defa böyle uluslararası bir akademi iş birliğine imza attıklarını ifade etti. Yıldırım, twitter hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Belçika'nın Genk şehrine giderek Samsunspor'un geleceği olacak olan Samsunspor Futbol Akademisi'nin yeniden yapılanmasına dair uzun dönem işbirliği anlaşmasını imzaladık. Genk ve Samsunspor Futbol Kulüplerinin iki başkanı olarak futbolu, geleceği, gençleri ve koordinasyonu konuştuk. Beraber çok güzel işler yapacağız. Artık Samsunspor'un geleceği emin ellerde olacak. Samsunspor'a hayırlı olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRK FUTBOLU İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Samsunspor Genel Menajeri Mustafa Aztopal, Samsunspor Futbol akademisinin yeniden yapılandırılması konusunda Genk gibi dünyaca ünlü akademiye sahip bir kulübün deneyimlerinden faydalanma imkanı bulacaklarını ifade etti. Türk futbolu için çok önemli bir iş birliğine imza attıklarının altını çizen Genel Menajer Aztopal, "KRC Genk kulübü yakın geçmişte Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Ferreira Carrasco, Divock Origi, Christian Benteke gibi çok sayıda dünya yıldızını futbol dünyasına kazandırmıştır. Biz de Türk futboluna yapılandırdığımız alt yapımızdan hem Samsunspor'a hem Türk futboluna yeni oyuncular kazandırmak istiyoruz. Bunun için bu protokolün önemli olduğuna inanıyoruz. Türk futbolu için çok önemli olan bir iş birliğine imza attık" şeklinde konuştu.