Samsunspor'un altyapı tesisleşme hamlesinde yine net bir sonuç çıkmadı. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde Başkan Vekili Nihat Soğuk ile tesisleşme araştırmaları için kurulan iki taraflı komisyon üyeleri bir araya geldi. Uzun süredir gündemi meşgul eden ve Samsunspor'un geleceğine ışık tutacak olan projede görüşmeler fikir ayrılıkları nedeniyle çıkmaza girdi. Daha önce Samsun- Ordu karayolu üzerinde Petrol Ofisi Dolum Tesisleri arkasında bulunan dolgu sahasını mercek altına alan ancak kötü zemin, yüklü maliyet ve uzun zaman nedeniyle buradan vazgeçen Samsunspor, Büyükşehir Belediyesinin yönlendirilmesiyle Batıpark'a ibreyi çevirmişti.

KOMİSYON BATIPARK DİYOR

Burada hale hazırda bulunan futbol sahalarını ve ulaşımı gözden geçiren Samsunspor güzel bir tesisleşme için Batıpark alanında karar kılmıştı. Ancak daha önce Samsunspor'a 'Bu alanı da değerlendirebilirsiniz' dediği öğrenilen Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, Batıpark alanını Samsun halkının kullandığını ve Kırmızı-Beyazlı yetkililere dolgu sahasını yeniden adres gösterdiği öğrenildi. Başkan Vekili Nihat Soğuk tarafından iletilen bu karar sonrası komisyon üyeleri de Samsun'un ve Samsunlunun hizmetine sunulacak bu spor tesislerinin şehre büyük değer ve katkı katacağını belirterek Batıpark alanında ısrarcı oldukları ifade edildi.

SAMSUN'UN YARARINA OLACAKTIR

Samsunspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Mimarlar Odası Başkanı İshak Memişoğlu, "Batıpark alanı ile ilgili Büyükşehir Belediyesi bize daha önce Batıpark'ı önermişti. Bizde dolgu sahası maliyeti ve uzun zaman süreceği nedeniyle bu alan ile ilgili calışmalar yaptık ve uygun gördük. Dolgu sahasının ıslah edilmesi yıllar sürer ve bu projemizi geçiktirir. Büyükşehir Belediyesi çok büyük bir fırsat kaçırıyor. Yatırımcı hazır parayı veriyor ama biz yer konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Samsun'a ve Samsunspor'a gönül veren insanların çocukları bu tesislerden faydalanacak. Büyükşehir Belediyesi'nin de hassasiyetini anlıyoruz. Ancak bizim Samsunlu için önerdiğimiz bu hadise kamu yararını içereren bir olaydır. Yetkililerimizi tekrar iyi düşünmeye davet ediyoruz" dedi.

Salim YILDIZ