Mobilya sektörünün gelişmesi adına her zaman yeniliklere açık olan ve çalışmalar yürüten Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği ( MOBİD) sanal gerçeklik sunumuna katıldı.

UYGULAMALI ANLATIM

Sunum; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Teknopark'ta yer alan işletmesiyle yazılım sektöründe girişimci olan Naci Murat tarafından yapılırken, MOBİD üyelerinin yoğun katılım sağladığı ve Can Öziç Restaurant'ta gerçekleştirilen organizasyon sabah kahvaltısı ile başladı. Üyelerin keyifli kahvaltısının ardından Murat tarafından sanal gerçeklik sunumu gerçekleştirildi. Sunumu büyük bir dikkatle dinleyen MOBİD üyeleri, bu yeniliği ve teknolojiyi mobilya sektörüne nasıl aktarabilecekleri konusunda merak ettiklerini Naci Murat'a sordular. Karşılıklı bir sohbet havasında ve keyifli geçen anlatım sonrasında ise uygulamalı anlatıma geçildi. MOBİD üyeleri sırayla sanal gerçeklik gözlüğünü takarak arttırılmış gerçeklik ortamında bir mobilya müşterisi gibi modeller beğendi ve beğendikleri modelleri kendi odalarına yerleştirerek denediler. Yazılımın ve sanal gerçeklik teknolojisinin mobilya sektörüne uyarlanması fikrini oldukça beğenen MOBİD üyeleri projenin kısa zaman içerisinde hayata geçirilmesi konusunda ortak görüş bildirdiler.

MOBİD ÖNCÜ OLACAK

MOBİD üyelerine sanal gerçeklik sunumunu gerçekleştiren Naci Murat, 'MOBİD; birçok alanda olduğu gibi teknoloji alanında da yeniliklere açık ve sektörün gelişebilmesi için önemli adımlar atıyor. Sanal gerçeklikte bunlardan sadece bir tanesi. Kısa zaman içerisinde MOBİD üyeleri ile birlikte ürün pazarlama ve sunumu noktasında sanal gerçeklik gözlüklerini ve arttırılmış gerçeklik teknolojisini mobilya sektörüne kazandıracağız. Müşteriler bu teknoloji sayesinde beğendikleri ürünlerin odalarında nasıl duracağını ve hangi rengi kendi odalarına daha çok yakıştırdıklarını arttırılmış gerçeklik ile görebilecekler ve bu teknoloji mobilya sektöründe bir devrim olacak. Bu projemizi hayata geçirdiğimiz mobilya mağazaları showroom olmanın da ötesine geçerek müşterilerine sınırsız hayal gücüyle ve gerçeklikle çok farklı ve yeni bir hizmet sunmuş olacak. MOBİD mobilya sektörü adına birçok yenilikte olduğu gibi sanal gerçek projesinde de öncü olacak' dedi.

Kurtcan KURT