ADRES YENİDEN DOLGU SAHASI

Sezona iddialı bir şekilde hazırlanan Samsunspor'da Başkan İsmail Uyanık, Haber Gazetesi'ne birbirinden özel açıklamalarda bulundu. Spor Servisi Müdürü Salim Yıldız'ın sorularını cevaplayan Başkan İsmail Uyanık, bu sezon özlenen şampiyonluğun geleceğine inandığını söyledi. Günlerdir gündemde olan 'Tesisleşme' hamlesinde ise nihai bir sona ulaştıklarını belirten Başkan Uyanık, yeni adresin Samsun-Ordu karayolu üzerinde bulunan Petrol Ofisi Dolum Tesislerinin arkasında yer alan dolgu sahası olduğunu söyledi.

BÜYÜKŞEHİR GEREKENİ YAPACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile yapılan görüşmede fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Başkan Uyanık, "Sayın başkan bize dolgu sahası için elinden gelen desteği vereceğini söyledi. Orada ki zemin etütünü düzeltip bize saha yapabileğimiz uygun bir platform hazırlanacak. Bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacağı söylendi. Bizde geleceğimize ışık tutacak olan bu tesisleşme için bu konuda olumlu yaklaştık. Bizim gönlümüzde yatan yer orası idi ama çok fazla maliyet ve uzun zaman bizi oradan uzaklaştırmıştı" dedi.

O GÜNLERE GERİ DÖNECEĞİZ

Altyapıya önem veren takımların her zaman kazançlı çıktığını dile getiren Efsane başkan, "Biz geçmişte bu konuda çok sayıda tecrübe edindik. Yaptıklarımızın hepsi ortadadır. Türk futboluna nice yıldız oyuncular kazandırdık. Amacımız bu tesisler ile forma için savaşan, ter döken 'Aslan' yürekli çocuklarımızı yeniden yetiştirmek. Bu Samsunspor'un doğasında ve geleneğinde var olan bir şey. O günlere geri dönebilmek için el birliğiyle çalışıyoruz. Bu konuda ki tecrübemiz bize ışık tutacak ve doğru işler yapmamızı yeniden sağlayacaktır" diye konuştu.

HALKIN KULLANDIĞI ALANI İSTEMEDİK

Uyanık ayrıca, "Batıpark ile alakalı halkımız bizleri yanlış anlamış olabilir ama biz halkımızın kullanım alanına göz diken veya istekte bulunan bir kulüp değiliz. Biz sadece 2 basketbol, 1 futbol sahası ile Okçuluk tesisleri arasında bulunan ağaç bile olmayan alanı geçici süreliğine istedik. Bu konuda halkımızın bizi yanlış anlamasını istemeyiz. Ki geleceğimizin teminatı olan bu çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek biz yöneticilerin asli görevlerindendir. 15 Ağustos'ta Genk Kulübü hocaları Samsun'a gelecek ve tesislerimizin 2 numaralı sahasında kurslarını vermeye başlayacak" dedi.

İSHAK HAK ETMEDİ

Bazı oyuncular ile yolların ayrıldığını ve kendilerine kulüp bulmalarını istediklerini belirten Başkan İsmail Uyanık, "İshak Doğan, Abdülkadir Özgen ve Canberk Dilaver'i hocamız bu sezon kadroda düşünmedi. Biz de yönetim olarak kendilerine kulüp bulmalarını istedik. Bu isimler sanırım gelecek sezon peşinatlarını da istemişler, ben kendileriyle görüşmedim. Ama özellikle geçen sezon bekleneni veremeyen İshak Doğan'ın aldığı parayı hak ettiğini düşünmüyorum. Bu sezondan birşeyler beklemesine hak bulmuyorum" dedi.

GERÇEKLER ORTAYA ÇIKTI

Başkan İsmail Uyanık, "Abdülkadir'de istenilen verimi veremedi. Hiçbiri geçen sezon bir haksızlığa uğradığını söyleyemez. Hep sabrettik, onlara kol kanat olduk ve sezon bittiğinde gerçekler ortaya çıktı. Bazıları ile kucaklaşarak ayrılıyoruz. Ayrılan diğer oyuncularla hiçbir sorun yaşamadık. Kulübe peşinat günleri geldiği için protesto çektiler. Eğer futbol oynamak istiyorlarsa başka takımlarla anlaşmak durumundalar. Bu yaşadığımız durum futbolun cilvesi olması gerek. Biz de bazı oyuncularımız ile böyle istenmeyen bir dans yapıyoruz kendi aramızda" dedi.

Salim YILDIZ ÖZEL