TAŞTİMUR OLACAK

Bu sezon planlamada olmadığı halde Anakent Basketbol Takımının devrini üstlenerek Samsunspor Basketbol kimliğiyle sahip çıkan Kırmızı-Beyazlılarda ummalı ve heyecanlı bir hazırlık dönemi var. Zor durumda olan ve 3. ligde yer alacak olan Anakent'e el uzatan Başkan İsmail Uyanık ve kurmayları yeni sezonda TBF 2. Ligde parkede de boy gösterecek. Samsunspor Derneği çatısı altında faaliyet gösterecek olan Samsunspor Basketbol takımının başında ise tecrübeli koç Gökhan Taştimur yer alacak.

BELEDİYENİN YÜKÜNÜ HAFİFLETTİK

Samsunspor'un yeniden salonlara döneceğini öğrenen TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Başkan İsmail Uyanık'ı telefonla arayarak Kırmızı-Beyazlı ekibi bir üst lige kontenjan boşluğundan dolayı alabileceklerini iletmişti. Bu teklifi olumlu karşılayan Samsunspor, yeni sezonda yine ses getirecek başarılara imza atacak. Başkan Uyanık, "Hiç hedefimizde yokken basketbol alanına Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir'le yaptığımız görüşmeler sonrası girdik. O üstlerindeki yükü hafifletmemizi istedi ve altyapı konusunda da bizlere destekçi olacaklarını söyledi.

ZEREN ARAMIZDA OLAMAYACAK

Başkan İsmail Uyanık, "Bizde basketbol takımına talip olduk. Bu hareketlenme Samsunspor Kulübü Derneği çatısı altında olacak. Genel Menajerlik görevi için düşündüğümüz kardeşimiz Coşkun Zeren yurtdışı işleri sebebiyle aramızda olamayacak. Basketbol Şubesinin başında Ali Kemal Gedikli arkadaşımız olacak. Yine Osman Rendeci arkadaşımızla bazı fikir ayrılıkları sebebiyle yollar birleşmedi. Genç İş Adamları Derneği çatısı altında bulunan kardeşlerimiz de bu kulüp bünyesinde yer alacak. Basketbol ateşini bu şehirde yakmak için yeniden yola çıktık" diye konuştu.

Salim YILDIZ