PROTOKOLDEN YOĞUN İLGİ

Samsun amatörünün başarılı kulüplerinden İlkadım Belediyesi Yab-Pa Akademi gerçekleştirdiği açılış töreniyle yeni sezona güle oynaya merhaba dedi. Yab-Pa Akademi Tesisleri'nde gerçekleştirilen törene İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, Samsunspor Başkan Vekili Tahsin Raci Kosif, ASKF Samsun Şubesi Başkanı Şener Aydın, Yol-İş 2 Nolu Şube Başkanı İbrahim Uzun, TÜFAD Samsun Şubesi Başkanı Hakkı Bayrak, TFF İl Temsilcisi Hasan Özbulut, kulüp yöneticileri, sporcular ve aileleri katıldı. Yöresel sanatçıların sahne aldığı törende sporcular ve aileleri hem doyasıya eğlendi hem de yeni sezona başlamanın mutluluğunu yaşadı. Törende sporcular ve aileleri Karadeniz şarkılarıyla yöresel oyunlarını oynadılar.

BAŞARIYA BERABER YÜRÜYECEĞİZ

Şehit Selman Özay'ın babası Rahmi Özay'a şehirler anısına Yab-Pa Akademi forması, üst üste 6 kez Türkiye Şampiyonu olan Milli Boksör Gizem Er'e, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık'a Yab-Pa Akademi filaması hediye edildi. Yab-Pa Akademi'nin ilklerin kulübü olduğunu söyleyen Kulüp Başkanı Ali Akyüz, "Biz Yab-Pa Akademi olarak Samsun'daki amatör spor kulüplerine örnek olmaya çalışıyoruz. Devlet büyüklerimizin destekleri ile burada hem sağlıklı nesiller yetiştiriyoruz hem de çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutuyoruz. Bizler bir aileyiz. Hep birlikte daha nice başarılara kol kola imza atacağız. Bizlerden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen devlet büyüklerimize ve sporcularımızın ailelerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

SAMSUNSPOR'DAN BEKLİYORUZ

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Hedefimiz başarıdan önce kötü alışkanlıklardan uzak ahlaklı ve sağlıklı toplumlar oluşturmak. Bizim amacımız şampiyonluklar yaşamak değil. Şampiyonluk için Samsunspor var. Şampiyonluğu Samsunspor'dan bekliyoruz" dedi. Türk futbolunun amatör spor kulüpleri var oldukça ayakta kalacağını dile getiren Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, "Umarım bunca emek verdiğiniz çocuklarınız sizlere büyük sporcu olmanın gururunu yaşatırlar. Büyük sporcu olmasalar bile kötü alışkanlıklardan uzakta yetişen sporcu ahlakıyla insan olarak yetişeceklerdir. Türk sporuna emek verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Sizler var oldukça Türk futbolu ayakta kalacaktır. Sizler var oldukça Samsunspor hiç yıkılmayacaktır" diye ifade etti.

Mustafa CİVELEK