Geçtiğimiz sezonun bitmesinin ardından bakıma alınan ve tespit edilen bir çok eksiği tamamlanan Samsun 19 Mayıs Stadyumu yeni sezona hazır hale getirildi. Stadın yüzde 80 tamamlandığını ve hazır halde olduğunu belirten Samsunspor Stat Müdürü Sinan Hacıyunus, "Geçtiğimiz sezon yaşadığımız zemin sıkıntısını bu sezon fazla yaşamayacağız. İtalya'dan getirilen çim tamamen zemine uyum sağladı. Şu an ufak bir sıkıntımız Sakarya'dan getirilen çimde var. Çim kökleri tam olarak zemine oturmadı. Bunun da hazır hale gelmesi için Eylül ayının sonunu bekleyeceğiz" dedi.

TARAFTAR SORUN YAŞAMAYACAK

Çimde halı gibi toplanma sıkıntısı yaşamayacaklarını dile getiren Hacıyunus, "Yaz boyunca hem biz hemde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz gerekli çalışmaları yaptık. Stada bakan firma da değişikliğe gidildi. Yeni bir ekiple yolumuza devam ediyoruz. Alttan soğutma işlemi ve nemi ve sıcak havayı sirkülasyon yapan 10 adet dev fanlar aktif edildi. Yine engelli taraftarlarımızın bulunduğu yerde kapasitemiz 98 koltuk daha arttı. Ayrıca tespit edilen arızalar giderildi ve tuvaletlerde yaşanan su ve musluk sorunları çözüldü. Emniyetimizle koordineli olarakta taraftarlarımızın rahat giriş-çıkış yapabilmeleri için gerekli önlemler alındı" diye konuştu.

DANABURNU AVI...

Stadda çalışmalarını sürdüren görevliler bir yandan da çimlerin içerisinde büyüyen ve çimin en büyük düşmanı olan dev "danaburnu" böcekleri ile mücadele ediyor.

Salim YILDIZ / ÖZEL HABER