SUYA AĞIR İŞ MAKİNESİ GİREBİLDİ

Önceki gün yaşanan aşırı yağış sonrası sel felaketinde Salıpazarı, Terme ve Ayvacık ilçelerinin çoğu yerinde su taşkınları ve heyelanlar yaşandı. Ekiplerin seferber olduğu gündüz ve gece sonrası yeni bilgilere de ulaşılıyor. Bunardan birinde Salıpazarı'nın Tepealtı Mahallesinde önceki gece yaşandığı öğrenildi. Bir aile 3 saat evinde mahsur kaldı. Aileyi ağır iş makinesi evlerinden çıkardı.

SU 15 DAKİKADA 1 METRE OLDU

Olay Samsun'un Salıpazarı ilçesi Tepealtı Mahallesinde yaşandı. Salıpazarı'n da etkili olan sağanak yağış sonrası ova da bulunan mahallenin içindeki dere geç saatlerde taşkın oluşturdu. Salıpazarı'nın Çarşamba'ya 7 kilometre mesafedeki Tepealtı Mahallesinde Hasan Albayrak'a ait iki katlı evin birinci katında su seviyesi on beş dakikada 1 metre oldu. Evde o an bulunan 3'ü yetişkin n ikisi çocuk 5 kişi 3 saat boyunca elektriksiz ve bazen çeken telefonları ile kurtarılmayı bekledi. Evdekileri bahçeye giren ağır iş makinesi kurtardı.

Korku dolu anları anlatan evin oğlu 41 yaşında ki Sedat Albayrak her şeyin on beş dakikada olduğunu söyledi. Evlerinin Çarşamba Salıpazarı yolu üzerinde olduğunu vurgulayan Sedat Albayrak o gece evde annesi, eşi ve iki çocuğuyla alt katta oturduklarını ifade ederek, 'gece saat 24.00 sıralarında başlayan sağanak yağış sonrası köyümüzün meydanı aniden suyla dolmaya başladı' dedi.

Albayrak o geceyi şu sözlerle anlattı: 'Hem köyümüzün içinden geçen dere hem de yukarılardan gelen yağmur suları birden evimize girmede başladı. Sular yükseldikçe önce ailemi üst kata çıkardım. Sonrada çevreden, yetkililerden yardım istemeye başladık. Daha önce hiç böyle yaşamadık. Su 15 dakikada evin alt katında bir metreye ulaştı. Greyder geldi ancak bahçeye ve su dolu alana giremedi. En az 500 metre kare alanda su 1 metreyi buldu. Mahalle muhtarımızla belediye ve kaymakamlıkla, akrabalarımızla telefon çektiği anlarda iletişim hallinde kaldık. Mahalle muhtarımızın da desteğiyle komşulardan traktörleriyle de alana girmeye çalışanlar oldu ancak başaramadılar. En sonunda Salıpazarı Belediyesinden ağır iş makinesi gönderildi. Yağmurda durmaya başladı, evde ki su seviyesi de dizlerimize kadar düştü. Evimizin kapısına kadar gelen iş makinesiyle evimizden çıktı. O geceyi Salıpazarı'n da akrabalarda geçirdik. Allah'tan kimseye bir şey olmadı. Ama evimizde bir çok eşya zarar gördü. Şimdi yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz'.

Ahmet Naci KILAVUZ