Samsun Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şubesi Başkanı Ahmet Dursun Kavuran, velilere okul servisleri hakkında uyarıda bulundu. 9 Eylül Pazartesi itibariyle okulların açılacağını ve yaklaşık 870 okul servisinin trafiğe çıkacağını belirten Kavuran, sabah, öğlen ve akşam saatlerinde trafik sıkışmasının olacağını ifade etti. Kavuran, 'Çocuklarımızın okullara rahat bir şekilde gidip gelebilmeleri açısından vatandaşlarımızın toplu taşıma araçları tercih etmeleri hem kendileri açısından hem de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın rahat bir şekilde okullarına gidip gelmeleri sağlanmış olacaktır' dedi.

YÖNETMELİĞE UYGUN OLMALI

Velilere seslenen Başkan Kavuran, 'Çocukları vermiş oldukları servisleri okul servisi yönetmeliğine uygun olup olmadığını, sürücülerin çocuklarınıza karşı davranışlarını mutlaka kontrol etsinler. Gördükleri aksaklıkları Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bildirsinler. Ayrıca servis ücretleri UKOME'nin vermiş olduğu rayiç bedelinin dışında ödeme yapmayın' ifadelerinde bulundu. Servis sürücülerine de seslenen Kavuran, 'Servis sürücüleri de kılık ve kıyafetine dikkat etmeli, çocuklara bir anne, baba gibi yaklaşmalıdır. Onlara tavır ve davranışlarıyla örnek olmalı ve can güvenliği açısından da dikkatli olmaları gerekmektedir. Bu sırada, okul idarecileri ve öğretmenlerin de servislerin okul bahçesine girmesine izin vermesi gerekmektedir. Bu çocuklarımızın can güvenliği açısından çok önemlidir' diye konuştu.

KURALLARA UYALIM

Sürücüleri de uyaran Başkan Kavuran, 'İçişleri Bakanlığımızın başlattığı 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' projesine uyulmasını, trafik kurallarına uyarak herhangi bir kazaya sebebiyet verilmemesi konusunda tüm sürücülerimizin trafik kurallarına uymalarını, uymayanları ise 155 Polis ve 156 Jandarma ekiplerine bildirmelerini önemle rica ediyorum. 2019-2020 eğitim öğretim yılının bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum' dedi.

Erdinç YILDIZ