Ezgililer Eğitim Kurumları 2019-2020 eğitim-öğretim yılına idareciler, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin hazır bulunduğu resmî törenle 'Merhaba' dedi. Ezgililer Eğitim Kurumları; Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Aksoy, Feridun Yılmaz, Genel Koordinatör Dilek Yılmaz, Okul Müdürü Haydar Ürün, tüm idareciler, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin hazır bulunduğu resmî törenle 2019-2020 eğitim-öğretim yılını açtı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz anısına gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile tören başladı.

ATATÜRK'ÜN IŞIĞINDA EĞİTİM

Eğitim-öğretim yılının ilk günü olması itibarıyla günün anlam ve önemine dair konuşmasını yapmak üzere Okul Müdürü Haydar Ürün kürsüye davet edildi. En küçüğünden en büyüğüne tüm öğrencilerin, hem ebeveynler hem de öğretmenler için bir evlattan fazlası olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Ürün; her alanda donanımlı, entelektüel bireyler yetiştirerek Samsun'a ve ülkeye dinamik beyinler kazandırma anlamında model olarak vizyon kazandırdıklarını ve bu süreçte kendilerine koşulsuz güvenen Ezgililer ailesine ve Samsun halkına teşekkürü bir borç bildiklerini dile getirdi. Her yıl artan akademik başarı ve yetiştirilen insan kalitesinin Samsun'a mazhar olması sonucunda taleplerin her geçen gün artmasıyla kontenjan anlamında maksimumu yakaladıklarını ifade eden Haydar Ürün hedeflerinin, Atatürk'ün ışığında, bilimin ve aklın önderliğinde hem millî hem evrensel değerlerle donatılmış, entelektüel nesiller yetiştirmek olduğunu aktardı.

MİNİKLER ŞARKI SÖYLEDİ

Müdür Ürün'ün konuşmasında sonra 1. sınıflar sahneye davet edildi. Birlikte dönem açılışı için şarkı söyleyen miniklerin sevimli halleri izleyenler tarafından ilgiyle takip edildi. Ardından bu yıl LGS'ye girecek olan 8. sınıf öğrencileri sahneye davet edildi. Moral alkışı eşliğinden sahnedeki yerlerini alan 8. sınıf öğrencileri, öğretmenlerinden sembolik hediyelerini aldılar. 8. sınıf öğrencileri sahnedeyken Samsun Bando sanatçıları sahnede yerini aldı. İzleyenlerin kulaklarının pasını silen Samsun Bando sanatçıları, programın devamında öğrencileri hoş bir sedayla sınıflarına uğurladı. Öğrencilerin ve öğretmenlerin sınıflarında yerlerini almasıyla 2019-2020 eğitim-öğretim yılı resmen açılmış oldu.

SAMSUN HALKINA TEŞEKKÜR

Ezgililer Eğitim Kurumları tarafından 2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle yapılan açıklamada ise, "Bizler eğitim camiasına ve Samsun halkına 17 yıldır hizmet vermekteyiz. Atatürk ilkelerine bağlılığı, saygın duruşu, felsefesi, eğitime gönül vermiş öğretmenleri; yetiştirdiği her alanda donanımlı, evrensel değerlerle donanmış aydın nesiller, her yıl Samsun'da akademik başarıda zirvede yer alan okul olma gibi somut sonuçlar sonucunda her yıl artarak devam eden Samsun halkının göğsümüzü kabartan ilgisi ve sevgisiyle yolumuza emin adımlarla ve her yıl daha da istekli bir şekilde devam ediyoruz. Bu gururu yaşamamızda ve öz güvenimizi zirvede tutarak parlak nesiller yetiştirme iddiamızı devam ettirmemizde bize her zaman güvenip yoğun ilgisini ve sevgisini göstererek kayıtları dolduran Samsun halkına teşekkürlerimizi iletir, bize duyulan güvene layık olmak adına gayret edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.