Samsun Hafif Raylı Sistem Ulaşım Genel Müdürlüğü'nde (SAMULAŞ) Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a toplu ulaşım hizmetleri ve yatırımlarla ilgili brifing verildi.

Yapımı devam eden Gar-Tekkeköy Hafif Raylı Sistem Hattı Uzatım Projesi 2. etap raylı sistem doğu hattı simülasyon programıyla ilgili görüş alışverişinde bulunulan brifingde Genel Müdür Kadir Gürkan, yerli tramvay üreticisi Durmazlar A.Ş. firmasının yürüttüğü 8 adet hafif raylı sistem aracının tasarım ve imalat çalışmaları aşamasında tramvayların ömür testlerinin yapıldığını, iç trim seçimlerinin tamamlandığını, imalatın ise devam ettiğini söyledi.

"10.10.2016'DA HİZMETE ALIYORUZ"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise hafif raylı sistem ulaşımının, halkın büyük beğenisini kazandığını hatırlatarak, 'Şehir içi toplu ulaşım sisteminde yolculuk konforunu yükseltmeye yönelik yaptığımız yatırımlarımız ve hizmetlerimizin vatandaşlarımızı memnun ettiğini görmek, en büyük mutluluğumuzdur. Bu yatırımlarımıza aralıksız devam ediyoruz. İlave olarak Gar-Tekkeköy kavşağı arasını 10.10.2016'da hizmete alıyoruz. Raylı sistem ulaşımı, Atakum'da nasıl bir modern şehir meydana getirmişse, ilave hattın da doğu güzergahına kent estetiği açısından çekidüzen vereceğine inanıyoruz. İlerleyen zamanlarda da inşallah hatlarımızı daha da uzatarak, bu konforlu ulaşımla tanışan insanlarımızın sayısını artıracağız' ifadelerini kullandı.