Samsun'da mobilya sektörünün gelişmesi adına yaptığı çalışmalar ve yeniliklerle her zaman öncü olan MOBİD, teknoloji alanında yaptığı çalışmaları ve sektörün gelişimi adına mobilyacı iş adamları tarafından cevaplanan veri analizi anket sonuçlarının da değerlendirildiği geleneksel aylık kahvaltı toplantısını Azemo Mobilya öncülüğünde, Tekkeköy ilçesi, Bayraktepe Mevkiinde bulunan Bayraktepe Restoran'da gerçekleştirdi. Her ay farklı bir MOBİD üyesi öncülüğünde gerçekleştirilen ve mobilya sektörünün geliştirilmesi için yapılan toplantıya MOBİD üyeleri tarafından yoğun katılım sağlandı.

EL ELE VERMELİYİZ

Toplantıya konuşmacı olarak MOBİD'in teknoloji çalışmalarını yürüten ve mobilya sektörü adına veri analizi yapılması amacıyla anket düzenleyen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve yazılım sektöründe girişimci olan Naci Murat sa katıldı. Toplantı sabah kahvaltısı ile başlarken kahvaltı sonrasında MOBİD Başkanı ve Eker Kanepe Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Eker, açılış konuşmasını yaparak oturumu açtı. Bahattin Eker, 'Sorunlarımızın çözümü için el ele vermeli, teknolojinin ve bilimin bütün imkanlarından faydalanarak bilinçli bir şekilde analizlerimizi yaparak sektörü geliştirebilmek adına profesyonel bir şekilde çalışmalıyız' diye konuştu.

MOBİD İLE MOBİLYA SEKTÖRÜNE TEKNOLOJİ GETİRECEĞİZ

Bahattin Eker'in oturumu açmasının ardından konuşmasını yapan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Naci Murat, 'Samsun'da faaliyet göstermekte olan mobilyacı iş adamları ile mobilya sektörünün sorunlarını tespit etmek amacıyla bir anket çalışması düzenleyerek veri analizi çalışması yaptık. Yaptığımız veri analizinde mobilya sektöründe faaliyet gösteren iş adamlarına anket çalışmalarında genelde olduğu gibi hazır sorularla gitmek yerine onları gruplara ayırarak kendi sorunlarını sorduk ve bu sorunları daha sonra genel olarak her firmanın cevaplamasını istedik. Böylece mobilya sektörünün sorunlarını kendileri belirtirken, bu sorunların en önemli olanlarını da ortak görüşte oldukları cevaplardan tespit ve analiz ettik. Şimdi bu sorunlar üzerine yapılabilecek çalışmaların çözümü için yapılabilecekler üzerinde çalışacağız. Ayrıca MOBİD ile birlikte sürdürmekte olduğumuz teknolojik çalışmalarımızdan biri olan sanal gerçeklik projesi üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor. MOBİD ile birlikte mobilya sektörüne teknoloji getireceğimize inanıyor ve bu amaçla çalışmaya devam ediyoruz' dedi.

Yaşar TUNCEL