Samsun'da Bahçelievler Kur'an Kursu'nun 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı açılış programı düzenlendi. Açılışa Bahçelievler Camisi Derneği yönetimi, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Bahçelievler Kur'an Kursu'nda, kurslar saat 07.00 ila 23.00 arasında gerçekleşiyor. Kurslara ayrıca yetişkinler de katılabiliyor. Programda ilk olarak konuşan İlkadım Müftüsü Seyfullah Çakır, 'Efendimiz Hz. Muhammed'in buyurduğu gibi, 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir.' En hayırlı, en şerefli bu kutsal yolda, başladığımız maratonun vatanımıza, milletimize, Samsunumuza, İlkadımımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum' diye konuştu.

TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE

Yeni öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen İl Müftüsü Veysel Çakı, 'Samsun'da A, B ve C grubuna dahil 412 tane Kur'an kursumuz var. D grubu Kur'an kursumuz ise 464 tanedir. Toplam olarak 4-6 yaş grubunda ise 81 tane kursumuz var. Bu oran Türkiye oranının üstündedir. Kadrolu 572 tane hocamız var. 555 tanesi de geçici Kur'an kursu hocamız var. Toplam binin üzerinde hocamız görev yapmaktadır. Devletimiz, bu milletin çocuğuna sağlıklı, hurafelerden uzak din bilgisi sunsun diye hizmet vermektedir' ifadelerini kullandı.

DİNİMİZİ SOSYAL HAYATTA YAŞAYACAĞIZ

İyi bir dindarlığın üç şey ile olacağını ifade eden Çakı, 'Bazı grupları görüyoruz, dini istismar ediyor. Diyor ki, 'Sen Kur'an'ı Kerim alacaksın. Diyanet'ten alma, bizim yayın grubundan al', bu şekilde istismar ediyor. 'Bizim camimize, yurdumuza, sohbetimize gel' diyerek insanları ayrıştırıyor. Biz insanları Kur'an ve sünnete davet ediyoruz. Dini bilmeden, okumadan Allah ile peygamber, ahiret, namaz ve helal-haramla ilgili hiçbir bilgi sahibi olmadan, bir Kur'an kursuna gitmeden kulaktan dolma bilgilerle sağlıklı dini hayatı sürdürmek mümkün değil. Bu yüzden çocuğun, yanlışı tanımadan doğruyu öğrenmesi gerekir. Tarlada yabani ot, diken bitmeden sizin güzel sebzeleri ekmeniz gerekir. Aksi takdirde önce o yabani otları sökeceksiniz, ondan sonra domates, salatalık ekeceksiniz. Çocuklarınızı siz yetiştirmezseniz, çocuklar internet kafede yetiştirirler. Onları, internet, telefon ve sokak yetiştiriyor. İkincisi; dinimizi sosyal hayatta yaşayacağız. Bu konuda sıkıntımız var. Komşuluk ve akrabalık ilişkileri, ticaretimiz, işimiz, sosyal hayatta din aklınıza gelecek. Ahlaka yansımış bir dindarlığı gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Sosyal hayatta yaşamazsak dindarlığımız eve hapsolmuş olur. Üçüncüsü ise ahlaka yansımız bir dindarlığı gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz' dedi.

ZAMANINDA VE YERİNDE EĞİTİM

Velilere de seslenen Müftü Çakı, 'Yarın bir gün pişman olmak istemiyorsanız; evinizin kıblesini bilmeyen, namaz kıldığınız seccadeyi siz öldüğünüzde çöpe atacak bir nesille karşı karşıya kalmak istemiyorsanız, çocuklarımızın din eğitimini zamanında ve yerinde yapmamız gerekiyor' şeklinde konuştu.

Erdinç YILDIZ