Her ülkenin en iyi servislerinin katıldığı, Audi AG tarafından dünya çapında düzenlenen, yetkili servis ekiplerinin tüm bilgi ve becerilerinin değerlendirildiği teknik kategorisinde Audi Yetkili Servisi Özön İstanbul, üstün bir başarıyla 'Türkiye 1.liği' ardından, Dünya Şampiyonu oldu.

BİLGİ VE TECRÜBEMİZİ KANITLADIK

Bu başarı hikayesiyle ilgili yazılı bir açıklama yapan Özön Otomotiv, '1995 yılında Samsun'da Volkswagen markasının satış ve Volkswagen, Audi, Porsche, Seat markalarının servis bayiliklerini almış; 1998 yılında ise Türkiye'nin ilk Volkswagen satış ve servis plaza konseptinin açılışını gerçekleştirmiştir. 2014 yılında İstanbul Çekmeköy' de açılmış olan 18.000 metrekare kapalı alana sahip 7 katlı plazada da Volkswagen ve Audi markaları satış ve servisi mevcuttur. Ulusal anlamda Audi Twin Cup'ta Audi satış sonrası servis hizmetlerinde ileri düzey teknik bilgi, ürün ve aksesuar bilgisi, arıza tespit-onarım, mekanik-elektrik süreçler ve tüm uygulama aşamalarında bilgi ve tecrübemizi kanıtlayarak Türkiye'nin En İyi Audi Yetkili Servisi unvanını kazandık. Ülkemizde kazandığımız bu başarının ardından rotamızı dünyanın en iyisi olma hedefine çevirdik ve bizi destekleyenlere söz verdiğimiz gibi ülkemizi temsil ettiğimiz Audi Twin Cup Dünya Şampiyonası'nda bir kez daha uzmanlığımızı kanıtlayarak Teknik Servis'te Dünya Şampiyonu olduk' ifadelerini kullandı.

MİLLİ BİR GURUR

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: 'Audi Twin Cup, Audi'nin satış sonrası hizmetler alanında görev alan personelini tüm işleyişe hakim olması yönünde motive ederek, Audi müşterilerinin memnuniyetini sağlamak ve servis ekibinin marka ile ilgili her konuda yetkin olması amacıyla gerçekleştiriliyor. Audi araç modelleri, genel ürün bilgileri, araç teknik bilgileri, ileri seviye araç teknik bilgi, özel kurgulanmış araç arızları teşhisi ve onarımı, araçta tüm kalite kontrol süreçleri, atölye ekipman ve özel alet bilgisi, orijinal Audi yedek parça bilgisi, aksesuar montaj süreçleri, Audi servis sistemleri, teknoloji bilgisi, Audi marka bilgisi, otonom araç teknik bilgisi, araç mekanik ve elektrik tüm süreçler, Audi satış sonrası stratejileri ve gelecekte otomotiv sektöründe kullanılacak alternatif enerji seçenekleri gibi konular hakkında sorular soruldu. Teknik ekibimiz ise oldukça ince detaylardan geçen bu süreci başarıyla yönetti ve dünya birinciliğini göğüsleyerek bize milli bir gurur yaşattı. Bu yıl 15.'si organize edilen Twin Cup Almanya'nın Mainz-Wiesbaden kentinde düzenlendi. Her ülkenin en iyi Audi Servislerinin katıldığı 29 ülkeden gelen 57 takım yarıştı. Dolayısıyla Twin Cup, uluslararası derecede oldukça geniş bir kapsama sahiptir.

Mustafa Güven