Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Şubat ayı toplantısı, OKA Dönem Başkanı Çorum Valisi Ahmet Kara'nın başkanlığında, Samsun Vali İbrahim Şahin'in ev sahipliğinde Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Tokat Valisi Cevdet Can ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Bayrak Tepe Restoran Tesisleri'nde yapıldı.

OKA Başkanlığı görevini 1 yıldır sürdüren Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin başkanlık görevini Çorum Valisi Ahmet Kara'ya devretti.

BAŞARI EKİBİN
OKA Yönetim Kurulu Başkanlığını devretmeden önce Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, "Geçen yılın çok başarılı bir şekilde geçtiğine inanıyorum. Bölgemizin gelişmesi için başta bütün valilerimizle beraber yönetim kurulu üyelerimiz ve başta genel sekreter ve çalışma arkadaşları olmak üzere uyumlu bir şekilde çalışıp, bölgemizin iktisadi, sosyal ve kültürel açıdan gelişmesi için ortaklaşa ortak akıl, ortak fikir ve güzel istişarelerle önemli projelere imza attığımıza inanıyorum. Sağlanan bir başarı varsa bütün ekibin başarısıdır" dedi.

KENDİNİ İSPATLADI
OKA Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralan Çorum Valisi Ahmet Kara ise "OKA, proje, büyüme, kalkınma denince ilk akla gelen kurumlardan birisi olarak artık kendini ispatlamıştır. Belirtildiği üzere, geçmişte yapılan çalışmalar bunun göstergesidir. Bölgemizin gelişmesinde turizm sektörün önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

HEDİYE VERİLDİ
Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin'e, Çorum Valisi Ahmet Kara tarafından yaptığı katkılardan dolayı plaket takdim edildi. Samsun Valisi İbrahim Şahin ise yaptığı katkılardan dolayı Amasya Valisi Çomaktekin'e hediye verdi. Daha sonra Şubat ayı Orta Karadeniz Yönetim Kurulu Toplantısı gündemdeki maddelerin görüşülmesi ile devam etti. Toplantıya ayrıca, Gazi Osman Pasa Üniversitesi Rektörü ve Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Amasya Ticaret Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Bayram OK