Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde 150 yayınevi ve birçok sivil toplum kuruluşunun katılımı ile açılışı gerçekleştirilen 'Karadeniz 2. Kitap Fuarı'nın açılışına katılan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, düzenlenen fuarın, insanların okumaya teşvik edilmesine yönelik önemli bir çalışma olduğunu ifade etti.

İYİ EĞİTİM ŞART
Eğitim ve öğretimle alakalı ilçede yapılan yatırımlar ve projeler hakkında TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği yetkililerine bilgi veren Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "İlçemizde eğitim ve öğretim anlamında ciddi projeler ve yatırımlar yapıyoruz. Bizim önceliğimiz çocuklarımız. Çocuklarımızın eğitim ve öğretim ile alakalı hangi eksikleri varsa onları tespit etmek ve sorunları anında gidermek bizim başlıca görevimiz olmalı. Çünkü, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın daha iyi eğitim almaları için bu şart" dedi.

KİTAP YOL GÖSTERİCİDİR
Fuarın ilçelerinde açılmasının da ayrı bir şans olduğunu belirten Başkan Togar, "İlkokul, ortaokul ve lisede okuyan çocuklarımız bu fuarı gezecekler ve buradan kendileri de faydalanacak, burada binlerce çeşit kitap olduğunu göreceklerdir. Unutmayalım ki, kitaplar daha güzel ve daha uygar bir toplum olma konusunda yol göstericidir. Bu anlamda ilçemizde, hatta Samsun'da özellikle tüm öğrencilerimizin bu fuarı mutlaka ziyaret etmelerini ve buradan faydalanmalarını kendilerine tavsiye ediyorum" diye konuştu.