Samsun'un 19 Mayıs İlçesi'nde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün Hükümet Konağı önünde Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başlayan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından hava muhalefeti nedeniyle İbrahim Karabacak Kapalı Spor Salonu'nda, Şehit Ersan Sancı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan etkinliklerle devam etti.

BİZİM İÇİN ÇOK ÖNMELİ
19 Mayıs'ın, Türkiye'nin her yerinde büyük bir coşkuyla kutlandığını dile getiren Başkan Özbalcı, "Biz gençlerimizin 19 Mayıs ruhuyla yetişmesini arzu ediyoruz. Kutlamalarla birlikte 19 Mayıs'ın altındaki o milli kurtuluş mücadelesinin değerlerini kavramaları ve o değerlerle büyümeleri bizim için çok önemli. Aziz milletimizin ve yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum" dedi.

YOĞUN KATILIM
Programa, Kaymakam Engin Tok, Cumhuriyet Savcısı Fatih Gökçe, Jandarma Komutanı V. J. Asb. Kd. Bçvş. Onur Türkyılmaz, Emniyet Müdürü V. İbrahim Bolat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Fahri Kaygusuz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

RENKLİ GÖSTERİLER
Şehit Ersan Sancı Anadolu Lisesi'nin gerçekleştirdiği programda; günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılarak, şiirler okundu. Program; cimnastik, taekwando, sportif gösterileri ve müzik şöleni ile devam etti. 19 Mayıs Bayramı kutlamaları ödül töreniyle son buldu.