Uluslararası İlişkiler ve Azerbaycanlı Öğrenci Topluluğu'nun birlikte düzenlediği Hocalı katliamını anma programı OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Hocalı katliamını anma programına; OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, OMÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Yakup Poyraz, Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Doç. Dr. Serkan Şen, OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Doç. Dr. Nalan Kızıltan, Hocalı katliamı şahitleri ve öğrenciler katıldı.

Anma programından önce bir konuşma yapan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, "Öyle gençler yetiştiriyoruz ki, bize acılarımızı paylaşmayı da hatırlatıyorlar" dedi.

ÇAĞLAYAN: "KÜÇÜK MİLLETLER KÜÇÜKLÜĞÜN GEREĞİNİ YAPAR"

Hocalı katliamını haritalar eşliğinde bir sunumla anlatan OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, "Üzerinden 24 yıl geçmesine ve bütün deliller olmasına rağmen bu soykırımı işleyenler elini kolunu sallayarak gezmektedir. Bu soykırımı yapanlar bu gün Ermenistan'ın en yüksek devlet kademelerinde görev yapmaktadır. Meselenin özünde batı Türkleriyle doğu Türklerinin bir araya gelmesini engellemek düşüncesi vardır. Küçük milletler küçüklüğün gereğini yapar, büyük milletler de büyük milletin gereğini yapar" diye konuştu.

ŞEN: "İNSAN HAKLARI DENEN SÖYLEM SADECE BATI SINIRLARI İÇİNDE GEÇERLİ"

Hocalı katliamı yıllarında milletçe çok üzüldüklerini söyleyen Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Doç. Dr. Serkan Şen, "İnsan hakları denilen söylem sadece Batı sınırları içinde geçerli. Biz dün Hocalı'da yandık, bugün Bayırbucak'ta, Doğu Türkistan'da yanıyoruz. Ama bizdeki bu yanma içimizdeki cevheri çelikleştiriyor. Bunu kimse aklından çıkarmasın" şeklinde konuştu.