Samsun'un Canik İlçesi Adatepe Mahallesi'nde yaklaşık 5 ay önce meydana gelen olayda, 19 yaşındaki Aleyna Y. iddiaya göre evlilik dışı ilişkiye girip hamile kaldı.

Geçen yıl 15 Ağustos günü evde bir kız bebeği dünyaya getiren Aleyna Y., olayın duyulmaması için annesi Yeter Y. (43), teyzesinin kızı Sebahat K. (34) ve onun eşi Kurtcan K. (29) ile birlikte bebeği sokağa bırakmaya karar verdi.

Bunun üzerine Kurtcan K. ve eşi Sebahat K., otomobile koydukları bebeği İlkadım İlçesi Güzeldere Mahallesi Nuricedit Caddesi üzerinde yol kenarına bırakıp kaçtı.

KAMERADAKİ ARAÇ PLAKASINDAN YAKALANDILAR

Sabah işe giden bir kişi bebeği bulup polise haber verdi. Polis ekipleri terk edilen bebeği Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü. Sağlık durumu iyi olan bebek devlet korumasına altına alındı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, güvenlik kamera görüntülerinden tespit edilen araç plakasından yola çıkarak şüpheli çiftin kimliklerini tespit edip Canik İlçesi'ndeki evlerinde gözaltına aldı. İfadeleri alınan şüpheliler suçlarını itiraf edince bu kez de Aleyna Y. ile annesi Yeter Y. de gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Burada sorguları tamamlanan 4 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

'BABAMDAN KORKTUĞUM İÇİN'

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından haklarında 'ihmalli davranışla kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 4 tutuksuz sanığın yargılanmasına bugün devam edildi. Olaydan sonra İstanbul'a giden ve burada çalışmaya başlayan bebeğin annesi Aleyna Y., İstanbul Anadolu Adalet Sarayı 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde SEGBİS sistemiyle duruşmaya katılarak ifade verdi. Aleyna Y., bebeğin babası birşey yapamayacağını söyleyince, babasından kortuğu için böyle bir yola başvurduklarını ve pişman olduğunu söyledi. İfade veren diğer üç sanık da pişman olduklarını belirtti.

'BEBEK TERKİ' SUÇUNDAN CEZA

İfadelerin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti sanıkların bebeği görünür bir yere bıraktıklarını birinin aldığını gördükten sonra olay yerinden ayrıldıklarını, bu nedenle olayın ihmalli davranışla kasten adam öldürmeye teşebbüs değil, 'bebek terki' olduğuna karar verip 4 sanığı da 1'er yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı.