Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 ay süren çalışma sonucu önceki gün Samsun merkezli İstanbul ve Ankara'da toplam 6 iş yeri ile 22 eve eş zamanlı operasyon düzenledi.

50 ekipten 200 polisin görev aldığı operasyon kapsamında 'yasa dışı suç örgütünü yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt kapsamında örgüte yardım etmek, nitelikli yağma, ihaleye fesat karıştırmak, başkası adına tahsilat yapmak, kurulan örgütün korku ve sindirici gücünü kullanarak örgüt faaliyetleri çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık, korkutma ve sindirme gücünü kullanarak tehdit, hakaret ve resmi belgede sahtecilik' suçlarından H.K. İstanbul'da, bir kişi Ankara'da olmak üzere toplam 24 şüpheli gözaltına alındı.

9 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, soruşturmayı yürüten savcı tarafından ifadeleri Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde alınan 15 kişi bugün tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkemeye ifade veren F.K., A.M. ve F.T. saat 21.30 sıralarında tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, H.K., H.K., A.K., U.K., T.A., U.Y., G.K., İ.K., F.Ö., M.H., L.B. ve R.P. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.