Samsun Haber: Karadeniz'in en uzun baraj gölü ve yüzer adaları ile doğa harikası bir coğrafyaya sahip Ayvacık ilçesi, ortasından geçen Yeşilırmak-Suat Uğurlu ve Hasan Uğurlu Baraj Gölleri, yüzer adaları ve doğal güzellikleri ile görenleri kendisine hayran bırakıyor. Su sporlarından gençlik kamplarına, doğa yürüyüşlerinden yöresel lezzetlere, ormanlarla kaplı doğal manzarasından tarihi ve turistik mekanlarına kadar çok sayıdaki turizm potansiyeli, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları ve çalışmalarıyla artan oranda ilgi görüyor.

Çok sayıda özel sektör yatırımcısının ilgisini çeken Ayvacık'ta turizmi canlandırmak ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla hazırladığı Turizm Eylem Planı'nı başarıyla sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi, planında yer alan 8 yatırımdan bir tanesini daha tamamladı. İlçenin Orhangazi Mahallesi baraj gölü kenarına turistik ve sportif amaçlı kullanılabilecek iskele, kafeterya ve restoran inşa eden belediye, hem tesisin tamamlanmasının hem de yatırımlarıyla Ayvacık'ın bölge turizminin önemli mekanlarından biri haline gelmesinin mutluluğunu yaşıyor.

İlçede planladıkları 8 önemli turizm yatırımın büyük bir kısmını tamamladıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Ayvacık'ın turizmde hak ettiği yere geleceğini de sözlerine ekledi.