Bakan Ala, Ankara'daki saldırı öncesinde alınan önlemlerle ilgili bir hata yapılıp yapılmadığının ortaya çıkarılması için denetim de başlattıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İçişleri Bakanlığı olarak, bütün emniyet olarak her tarafa 'bu tür konulara ilişkin bir takım faaliyet olabilir herkes teyakkuz halinde olsun' demişiz. Yılbaşından bugüne kadar, 18 tane olayı bu şekilde önlemiş bulunuyoruz. Dört tane böyle bir araç getirmişler, biz 3'ünü yakalamışız. Geçen gün de birini Boğaziçi'nde yakaladık ve kişi de tutuklandı. Yılbaşından önce de yılbaşını kana bulamaya çalışan intihar bombacısı düzeneğiyle beraber yakalandı' dedi.

CANLI BOMBA İLE İLGİLİ ŞEBEKE ORTAYA ÇIKARILDI

Bakan Ala, Ankara'daki canlı bomba saldırısıyla ilgili yeni bilgiler elde edilip edilmediğinin sorulması üzerine, "Kısa zamanda bu intihar eylemini gerçekleştiren kişi tespit edildi, kamuoyuna da açıklandı. Hemen arasından aracı getirenler, satanlar, teslim edenler yani bütün şebeke ortaya çıkarıldı. 25 kişi gözaltına alındı,bunlardan 15 kişi tutuklandı. Soruşturma devam ediyor. Başka tespitler de var onların da gereği yerine getirilecek" dedi.

Bakan Ala, canlı bombanın Suriye'de eğitim gördüğünü, Türkiye'de tespit edilen şebekeyle işbirliği yaptığını ve daha sonra Ankara'daki saldırıyı gerçekleştirdiğini belirterek, "Bu YPG ile PKK'nın ne kadar iç içe olduğunu göstermez mi Öyle gösteriyor" dedi.