KKTC'de, Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2017 Tatbikatı, Girne 101 Evler olarak da bilinen St. Hilarion kale bölgesinde başladı. KKTC Güvenlik Kuvvetler Komutanlığı bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Genelkurmay Başkanlığı Cari Harekat Daire Başkanı Tuğgeneral İlhan Kırtıl, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Sahil Güvenlik Şube Müdürü Deniz Albay Serdar Sevinç ve çeşitli rütbedeki komutanlarda hazır bulundu. Öte yandan bilgilendirme toplantısına Şehit Teğmen Caner Gönyeli'nin eşi Nukhet Gönyeli'de katıldı.
Nukhet Göreli toplantı öncesinde, 'Acımız çok büyük. Bu tatbikata eşimin adının verilmesi bizlere onur veriyor. Her zaman eşimle gurur duydum. Şehit olduğu ilk günden bugüne 43 yıl geçti ve ben her gün fotoğrafına bakarak gözyaşı döküyorum. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın' dedi.
Tatbikatın kara safhası bugün, deniz safhası ise çarşamba günü yapılacak. Tatbikat, Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC Arama Kurtarma Teşkilatlarında yer alan sivil ve askeri unsurların katılımıyla 15 Haziran'a kadar sürecek.

Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2017 Tatbikatı başladı