VALİ SONEL VE BAŞKAN GÜLER SABAHA KADAR SAHADAYDI. SABAHIN İLK IŞIKLARIYLA BİRLİKTE ŞEHİRDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Ordu'nun Altınordu İlçesinde dün geceden sabaha kadar etkili olan sağanak yağışların bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı. Derelerin taştığı, yolların kapandığı afet sonrası Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların katılımıyla temizlik çalışmaları başlatıldı.

Metrekareye yer yer 90 kg aşan yağmurun düştüğü Altınordu'da aşırı yağış sonucu Boztepe'den heyelan sonucu gelen ağaç ve toprak yığınları dere yataklarını ve köprü ayaklarını tıkadı. Özellikle tarihi Kemer Köprü yanındaki trafik köprülerinin altı ağaç ve odun parçalarıyla tıkandı. Bunun sonucunda taşan dere suları Fevzi Çakmak Caddesi üzerinden Barbaros Bulvarı, Sırrı Paşa bölgesine aktı.

Yine Boztepe'nin eteğinde bulunan Düz Mahalle'de ve Tarihi Taşbaşı Kilisesinin yanındaki derede taşkın yaşandı. Taşkın suları halk arasında Fidangör olarak bilinen Düz Mahalle ve sahil karayoluna aktı. Ordu-Samsun karayolunda trafik tek şeritten verildi. 

VALİ SONEL VE BAŞKAN GÜLER SABAHA KADAR SAHADAYDI

Su baskını ve sel afeti yaşanmasının ardından Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı 290 iş makinesi, 822 personel ve paydaş birçok kurum hızlı bir çalışma başlattı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, tüm ekiplerin çalışmalarını sahadan yönetti. Sabaha kadar sahada bulunan Vali Sonel ve Başkan Güler ekiplerin çalışmalarını yönlendirirdi.

Yaşanan sel afeti ile ilgili açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yağışların çok şiddetli olduğuna vurgu yaptı.

Heyelanlar sonrası gelen ağaç ve toprak birikintilerinin derelerde taşkına sebep olduğunu ifade eden Başkan Güler, "Karadeniz'de sellerin olduğu bir dönem. Bizde bu doğrultuda önlemlerimizi almıştık. Ancak Ordu 14 tane dere üzerine kurulan bir şehir. Bütün hesaplarımızı bunların temizlenmesi üzerine yaptık ama iki ayrı yerde heyelanların yaşanması sonucunda ağaçlarla birlikte bütün toprak dere yataklarını ve köprü altılarını tıkadı. Birkaç dakika içerisindeki bu tıkanma temizlendi ama tahribata da sebep oldu. Şimdi de daha fazla olumsuzluk yaşanmaması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm hazırlıklarımızı yapmamıza rağmen bunlar meydana geldi. Geçmiş olsun" dedi.

TEMİZLEMEÇALIŞMALARINDA YOĞUN TEMPO

Sabahın ilk saatlerinden itibaren şehirde temizlik çalışması başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin tüm kurumları Düz Mahalle, Sırrı Paşa Caddesi, ara sokaklar, Kemer Köprü civarı, Fevzi Çakmak Caddesi, Süleyman Felek Caddesinde yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. Kanalizasyon ve rögarlarda biriken atıklar temizlenirken, çamur birikintilerinin temizliğine Ordu Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığına bağlı kahraman polis ve askerlerde destek verdi. Çamurdan temizlenen caddelerde yıkama işlemleri gerçekleştirilirken, şehir merkezi kısa zamanda Büyükşehir Belediyesi'nin pratik, hızlı ve yerinde müdahaleleri ile eski görüntüsüne kavuştu.

ALTINORDU BELEDİYESİ TÜM EKİPLERİYLE SEFERBER OLDU

ALTINORDU BELEDİYESİ TÜM EKİPLERİYLE SEFERBER OLDU

AŞIRI YAĞIŞLAR DERELERİN TAŞMASIYLA AFETE DÖNÜŞTÜ

BAŞKAN TÖREN ÇALIŞMALARI GECE BOYUNCA SAHADAN YÖNETTİ

Altınordu'da dün akşam saatlerinde yaşanan afet niteliğindeki şiddetli sağanak yağışlar sonucu derelerin taşmasıyla su baskınları yaşandı.

Yağışların ilk anından itibaren tüm ekipleriyle sahada olan Başkan Aşkın Tören, şehir olarak son yılların en büyük afeti ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Bülbül deresi, Aziziye deresi ve Zaferimilli derelerinin taşması ve yağmur suyunun tahliyesini sağlayan bakslarda meydana gelen patlama sonucu Altınordu'nun bu dereler arasında kalan bölümlerinde su taşkınları yaşandı. Yağışlar öncesinde tüm ekiplerini ve iş makinelerini kritik noktalara yerleştiren ve hazır bekleyen Altınordu Belediyesi, yaşanan olumsuzlukları en aza indirmek için seferber oldu.

BAŞKAN TÖREN "TÜM HEMŞEHRİLERİMİZE GEÇMİŞ OLSUN"

Yaşanan afetin ilk anından itibaren vatandaşları ve ekipleri bir an olsun yalnız bırakmayan Başkan Aşkın Tören çalışmaları gece boyunca sahadan yönetti.

Ekiplerin insanüstü bir gayret sarf ettiklerini belirten Başkan Aşkın Tören, "akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağışlar sonucu şehir olarak son yılların en büyük afeti ile karşı karşıya kaldık. Kent merkezinde özellikle Bülbül deresi, Aziziye deresi ve Zaferimilli derelerinin taşması ve yağmur suyunun tahliyesini sağlayan bakslarda meydana gelen patlama sonucu şehrimizin bu dereler arasında kalan bölümlerinde su taşkınları yaşandı.

Yine aşırı yağışlar sonucu kırsal mahallelerimizin tamamına yakınında heyelanlar, toprak kaymaları ve göçükler sonucu büyük hasar oluştu. Bu bölgelerde de selin yol açtığı olumsuzluklarla ilgili eş zamanlı başlattığımız çalışmalarımız kesintisiz sürüyor.

Afet niteliğindeki yağışların başladığı ilk andan itibaren Altınordu Belediyesi olarak tüm ekiplerimizle ve tüm imkânlarımızla sahadayız. Öncelikle işyerlerini ve evlerini su basan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Su baskınları yaşanan noktalarda su tahliyesi, selin birikintilerinin kaldırılması ve sokaklarımızın yıkanması başta olmak üzere çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu süreçte var gücümüzle vatandaşlarımızın yanındayız.

Devletimiz tüm kurumlarıyla sel afetinin yol açtığı olumsuzlukları en hızlı şekilde giderecektir. Bizim de Altınordu belediyesi olarak sel felaketinin yol açtığı olumsuzlukları kesintisiz 7/24 esaslı çalışmalarımızla çok kısa sürede ortadan kaldıracağımızın bilinmesini isterim. 

Çok şükür can kaybımızın olmaması en büyük tesellimizdir. Allah beterinden saklasın" diye konuştu. 

GEÇMİŞ OLSUN ORDU

 

AŞIRI YAĞIŞ SONUCU DERELERİN DEBİSİ ARTTI. YÜKSEKLERDEN GELEN AĞAÇ KÖKLERİ SEBEBİYLE KÖPRÜ ALTLARI TIKAMASI SONUCU SEL VE SU BASKINLARI YAŞANDI

 

EKİPLER SEFERBER OLDU

 

BAŞKAN GÜLER, ÇALIŞMALARI SAHADAN YÖNETİYOR

Ordu'nun Altınordu ilçesinde akşam saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağmur ile birlikte yağmur sularının taşıdığı birçok ağaç ve heyelanlara bağlı taş ve toprak birikintilerinin köprüleri tıkaması sonucu sel ve su baskınları meydana geldi.

Yağışların ilk adından itibaren ekipleri seferber eden ve çalışmaları sahadan yöneten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, olumsuzlukları en aza indirmek için yoğun bir çaba sarf ettiklerini söyledi.

Ordu'da akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız yağan sağanak yağmur olumsuzluklara yol açtı. Altınordu ilçesinde yağmur sularının Boztepe'den taşıdığı ağaç, odun ve heyelanlara bağlı olarak oluşan taş ve toprak birikintileri dere yataklarını ve köprü ayaklarının tıkanmasına sebep oldu. Özellikle tarihi Kemer Köprü yanındaki trafik köprülerinin altını ağaçların tıkaması sonucu ile Düz Mahalle'de Zaferi Milli Deresinin taşması sonucu su baskını yaşandı.

BAŞKAN GÜLER: "TÜM EKİPLERİMİZLE SAHADAYIZ"

Sağanak yağışların ilk anından itibaren ekipleri seferber eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ekiplerin çalışmalarını da sahadan yönetti.

Çalışmaları yerinde takip eden ve açıklamalarda bulunan Başkan Güler, yağmurun çok şiddetli olduğunu belirtti. Ekiplerin yoğun bir şekilde çalıştığını aktaran Başkan Güler, "Çok şiddetli bir yağmur yağışı ile karşı karşıyayız. Yüksek bölgelerde yaşanan heyelanlarla ağaçlar köklerinin köprülerde takılması sonucu su baskınları yaşanıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak sahadayız, derelerde ve köprülerde biriken bu maddeleri temizliyoruz" dedi.

Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı 290 iş makinesi, 822 personel ve paydaş birçok kurum, şehrin çeşitli noktalarında çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi