SAMSUN Staj-Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği, 1. olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Kurucu Başkan Murat Aydın 3 yıllığına başkan olarak seçildi. Toplantıda yaptığı konuşmada dava arkadaşlarına önemli mesajlar veren Başkan Aydın, meslek liseleri ve çıraklık eğitim okullarında 12 yaşından itibaren çırak olarak, 15 yaşında da stajyer olarak çalışma hayatına başladıklarını ancak bir işçi gibi çalışmalarına rağmen, yatırılan sigortanın eksik pirim olması nedeniyle mağdur edildiklerini söyledi.
Başkan Aydın, "Okullarımızda staj ve çıraklık başlama tarihinde ilk işe girişte SGK tescil kartları verilerek, sigorta girişlerimiz yapıldı. Öğretmenlerimiz bu sigorta başlangıcın faydasını göreceksiniz demişlerdir. Fakat ilerleyen dönemlerde dönemin hükümetlerince çıkarılmış olan yasalar ile SSK giriş tarihlerimiz yatırılan primlerin sadece meslek hastalıkları, iş kazalarını karşılayacak kısa vadeli koldan yatırılmasından dolayı emeklilikte sigorta başlangıcına sayılması engellenmiştir. Dernek olarak bu mağduriyet bitinceye kadar mücadelemiz devam edecek." dedi.
EYT'LİLER 23 SENE BEKLEDİ, STAJ MAĞDURLARI 36 SENEDİR BEKLİYOR
Staj ve Çıraklık mağdurlarını EYT çıktıktan sonra ortaya çıkan bir grup olarak düşünülmemesini vurgulayan Başkan Aydın, EYT'nin mazisi 23 yıl, bizim mağduriyetimiz ise 36 yıla dayandığını belirterek, şöyle devam etti: "Hakkımız olmayan hiçbir şeyi istemiyoruz. E-Devlet'te gözüken ilk işe giriş tarihlerimizin emeklilikte de geçecek şekilde kabul edilmesini talep ediyoruz. O gün itibariyle bizim bilgimiz dışında eksik yatan primlerin sorumlusu biz değiliz, bu sorunu çözmek siyasilerin ve sosyal devletin boynunun borcudur. Mücadelemiz budur ve başarıncaya kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Burada herkes derneğimize üye bulma konusunda yardımcı olmalıdır. Samsun'da küçük yaşta mağdur edilen özel bir kesimiz. Sesimizi herkese duyurmakta kararlıyız."
Toplantıda Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Murat Aydın, Melis Fatoş Er, Murat Yılmaz Ömer Şahin ve Zeki Erkan. Denetim Kurulu ise Dursun Demir, Cemil Şencan ve Aydın Koç isimlerinden oluştu.

Editör: Haber Merkezi