Belediye-­İş Sendikası, Yönetim Kurulu Üyelerine, İşyeri Sendika Temsilcilerine, Şube Komite Başkanlarına ve üyelerine özel bir restoranda iftar yemeği verdi. İftar Programına, Belediye-­İş sendikası Genel Merkez Yöneticisi Bayram Özkan, Türk-­İş Sivas Temsilcisi ve Yol-­İş Şube Başkanı Zeki Ekici, Belediye­-İş Sendikası Tokat İl Temsilcisi İsmail Duman, Belediye-İş­ Sendikası Sivas Temsilcisi Sefer Duman ve üyeler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Duman konuşmasında katılanlara teşekkür ederken davetlilerin Kadir Gecesini kutladı.

'SENDİKALI OLMANIN ÖNEMİNİ VURGULUYORUZ'

Belediye-­İş Sen Tokat İl Temsilcisi İsmail Duman, 'Bugün Ramazan´ın anlamlı gününde bir araya geldik. Çok mutlu ve huzur dolu bir program oldu. 2014 ve 2015 yılından bu tarafa emek veriyoruz, işçi arkadaşlarımızla beraber olmaya çalışıyoruz. Sendikalı olmanın önemini vurgulamaya çalışıyoruz. Aile olmanın gerçeklerini anlatmaya çalışıyoruz ve şuan bir aile olduk. Türk-­İş´e ve Belediye-­İş Sendikasına bağlı büyük bir ailenin ferdi olduk' ifadelerinde bulundu.

'BİZ TAŞERONA HER ZAMAN HAYIR DEDİK'

Türk-­İş Sendikası Şube Başkanı Zeki Ekici, birlik ve beraberlik mesajı vererek 'Biz taşerona her zaman hayır dedik, demeye devam edeceğiz. Çünkü; hepimiz insanız ve bir çalışma yaşamı içerisinde taşeron işçi, güvenlik, temizlikçi, böyle bir şeyi özünde kabul etmiyoruz. Bunun mücadelesini her zaman yapacağız. Bir arzum vardı. Yol-­İş Sendikası taşeron işçileri örgütlediği zaman Türkiye´de tüm sendikalar keşke yapabilseydik, belki bugün taşeron konusunu bugün burada konuşmuyor olabilirdik. Geç kalmış sayılmayız. İnşallah bu mücadeleyi hep birlikte yapıp başaracağız. 'dedi.

'KIDEM TAZMİNATI FESHİNE ENGEL OLACAĞIZ'

Belediye-­İş Sendikası Genel Merkez Yöneticisi Bayram Özkan ise kamudaki taşeronun büyük sorunlar doğurduğunu belirterek kıdem tazminatı konusuna da değindi. Özkan, 'Bugün İş Kanunu´nda işçinin iş akdinin haksız nedenle feshedildiği mahkemece tespit edilse bile, işçinin kesin olarak işe iadesi yoktur. O nedenle, kıdem tazminatı işçi için bir anlamda iş güvencesidir. Ayrıca, işten çıkarılan işçinin yeni bir iş buluncaya kadar yaşamını devam ettirmesini sağlayan can suyudur. Kıdem tazminatı, işçinin alın teri, hayali, evlatlarının çeyizlik, damatlık parasıdır. Dün buna nasıl engel olduysak bugün de engel olacağız' şeklinde konuştu.