Bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Havza Kamlık Mahallesi Sılayı Rahim Festivali, şehir dışında yaşayan çok sayıda Havzalı'yı bir araya getirdi.
Yaklaşık 800 Kamlık Mahallesi sakinini Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, İstanbul Samsun Dernekler Federasyonu (İSDEF) Genel Başkanı Bahri Gökmen, İstanbul Esenyurt Kamlık Köyü Derneği Başkanı Ahmet Yılmaz ve Dernek yönetimi tarafından Havza'da karşılanarak konvoy halinde Kamlık Mahallesi'ne geldi.

GURUR VERİCİ

Bu tür etkinliklerin devam etmesi temennisinde bulunan Belediye Başkanı Murat İkiz, 'Derneğimiz bu organizasyonu 6 yıldır aralıksız yapıyor. Bahri Gökmen Başkanıma ayrıca bu programı başlattığı ve bu güne getirdiği için teşekkür ediyorum. Bu programda hem bayramı memlekette geçiriyorsunuz hem sılayı rahim yapıyorsunuz hem festivalinizi yapıyorsunuz. Gurbette doğan ve büyüyen çocuklarınıza memleketinizi tanıtıyorsunuz" dedi.

GELENEK SÜRECEK

İstanbul Esenyurt Kamlık Köyü Derneği Başkanı Ahmet Yılmaz, yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür ederek, 'Bu programımıza birçok belediyemiz katkıda bulundu. Başta Havza Belediye Başkanımız Murat İkiz olmak üzere bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca bizden önce bu derneğe emek vermiş tüm kardeşlerimizde teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki yıllarda daha çok kişinin katılacağı programlar ile bir araya geleceğiz" dedi.

EMEKLER BOŞA GİTMEMİŞ

İSDEF Genel Başkanı Bahri Gökmen etkinliğin 6 yıl önce dernek başkanlığı döneminde başladığını hatırlatarak, "Vermiş olduğumuz emekler demek ki boşa gitmemiş. Sayın Dernek Başkanıma ve yönetimine emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum" diye konuştu.