Samsun Haber: Bafra'nın eski Çetinkaya Belde Belediyesi Başkanı Hadi Sezer'in Çetinkaya Mahallesi'ndeki evine Ramazan Bayramı arifesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tabanca ve uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştı.

DELİLLER KRİMİNAL İNCELEMEDE

Bafra İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Olay Yeri İnceleme ekipleri evin içerisinde ve civarında yaptığı incelemelerde evin duvarlarına, pencerelerine çok sayıda mermi isabet ettiği tespit ederken eve 300 metre mesafesinde 24 adet boş Kalaşnikof kovanı ve kovanların bulundu yerde elde edilen çeşitli bulguları titizlikle muhafaza altına aldı. Muhafaza altına alınan deliller üzerinde yapılacak olan kriminal incelmeler neticesinde bir ize ulaşılıp ulaşılmayacağı incelemenin tamamlanmasının ardından belli olacak.

ARACINA SALDIRI

Öte yandan meydana gelen olay, akıllara çok sayıda soru işareti getirirken 2013 yılında da Sezer'in İsmetpaşa Mahallesi'ndeki evinin önünde park halinde olan makam aracına da saldırı düzenlenmişti. Sezer, olayla ilgili, "Park halinde bulunan bu kadar araçlar arasında resmi plakalı aracı hedef alan kişide kasıt ararım' diyerek şahıstan şikayetçi olmuştu.

FETÖ'DEN TUTUKLANMIŞTI

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ile mücadele kapsamında başlatılan soruşturmalar neticesinde tutuklanan Sezer, geçtiğimiz aylarda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Bayram arifesinde yaşanan kurşunlama olayının ardından eski Çetinkaya Belde Belediye Başkanı Sezer'in kimseyle bir husumetinin olmadığı ve bu saldırıyı kimin yaptığını bilmediğini söylediği iddia edildi.

ÇOK YÖNLÜ SORUŞTURMA

Bafra'da ilk kez kalaşnikoflu saldırı meydana gelirken, yaşanan bu olay akıllara birçok soru işaretini de beraberinde getirdi. Kimsenin oturmadığı eve düzenlenen saldırı sonrasında, olayın Sezer'i öldürmek amacıyla değil de gözdağı vermek amacıyla düzenlediğini iddia ediliyor.
Olayla ilgili çok yönlü soruşturma sürüyor.

Ümit CEYLAN