Samsun'un Bafra ilçesi İsmet Paşa Mahallesi'nde dedesi hacı Akif Arslan'ın cami yaptırma vasiyetini babası Selahattin Arslan tarafından gerçekleştirilmesinden sonra İşadamı Akif Arslan da babası Selahattin Arslan'ın okul yaptırma vasiyetini yerine getiriyor.

Kaymakam Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş, hayırsever iş adamı Akif Arslan tarafından Turizm Fakültesi arsasında yapılması planlanan Hacı Fevziye Arslan İşletme Fakültesi'nin zemin etüt çalışmalarını yerinde inceledi.

GÜZEL BİR KAMPÜS OLACAK

İşletme Fakültesi'nin de açılmasının ardından bölgenin güzel bir kampüs haline geleceğini ifade eden Belediye Başkan Şahin, 'Hayırsever İşadamımız Akif Bey beni arayarak babasının okul yaptırma vasiyetini yerine getirmek için ortaokul veya lise yaptırmak istediğini söyledi. Bafra'da Turizm Fakültemiz var, İşletme Fakültesi için bir hayırsever arıyorduk. Kedisine bunu ilettik kabul ettiler. Birlikte Rektör beyle buraya İşletme Fakültesi kurulmaya karar verildi. Yüksekoulu da buraya aldığımızda burası Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin kampüsü haline gelecek. Aynı alana yurt yaptırmak için kaymakamımız, ilçe teşkilatımız, sivil toplum örgütlerimizle beraber çalışmalarımız var. Güzel bir kampüs haline geldiğinde öğrencilerinde burayı tercih etmesi kolay olacak. İşletme Fakültemiz de açıldığında Baframız önemli bir hizmet alacak ve üniversiteleşme yolunda önemli bir adım atmış olacak diye düşünüyoruz. Akif beye de bu vefakarlığından ötürü Bafra halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

İŞADAMLARINA YATIRIM ÇAĞRISI

Kaymakam Türkel ise, "Bizim gönlümüz İşletme Fakültesi ile beraber burayı bir kampüs alanına çevirmek. Gelecekte Bafra'nın tarım özelliğini ön plana çıkartacak Ziraat Fakültesi'nin en azından bazı bölümlerinin de kazandırılmasıyla bu alan kampüs havasına kavuşacak. Babalarının vasiyetini yerine getirdikleri için kendisine teşekkür ediyoruz. Böyle hayırlı bir yatırımın örnek olmasını temenni ediyorum ve buradan Bafralı tüm işadamlarımızı hem iş hem de sosyal sorumluluk alanlarında ilçeye yatırım yapmaya davet ediyorum" diye konuştu.

VEFAKÂR EVLAT

Rahmetli babasının okul yaptırmayı çok istediğini belirten hayırsever iş adamı Akif Arslan, 'Bu o kadar güzel bir duygu ki tarifi kelimelere sığmıyor. Rahmetli babamın okul yaptırma konusunda çok isteği vardı ancak sağlığında yaptıramadım. Sonra bir akşam rüyamda gördüm. Hiç konuşmadı benimle. Arkadaşlarına, niye konuşmuyor diye sorduğumda bana, 'Sen okulu yaptırdın mı diye?' dediler. Ben de uyanır uyanmaz soluğu başkanımızın yanında aldım. Sonuç olarak İşletme Fakültesi'nin binasını yaptırmak bize nasip oldu. Besmeleyi çekip hemen işe koyulduk bugün zemin etüdünü yapıyoruz. İnşallah ay sonuna kadar temel atarız. Bu çok güzel bir duygu Allah her evlada nasip etsin. Bir an önce başlayıp 2018-2019 eğitim öğretim yılına yetiştirmeye gayret edeceğiz. Bafra'ya hayırlı uğurlu olur inşallah" ifadelerine yer verdi.

Ümit CEYLAN