Galatasaray'da Teknik Direktör Mustafa Denizli'nin istifasının yönetim kurulu tarafından kabul edilmesinin ardından, sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek, TT Arena'daki toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Özbek, 'Mustafa hocayla görüştük, kendisi bugünden itibaren teknik direktörlük görevini bırakmak istediğini söyledi. Ben de yönetim kuruluna taşıdım. Hocaya verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ettik. Galatasaray'da yeni bir dönemin başlamış olduğuna dair bugün yönetim kuruluyla bir bilgilendirme toplantısı yaptık. Galatasaray'a hayırlı olsun. Mustafa hocaya da bundan sonraki mesleki yaşamında başarılar diliyorum' dedi.

'HOCANIN KENDİ ŞAHSİ KARARIDIR'
Kalması yönünde bir isteği olup olmadığının sorulması üzerine Özbek, 'Hoca zaten kendisi bu kararı almış. Biz de yönetimde değerlendirdik; saygı duyuyorum, hocanın kendi şahsi kararıdır' ifadelerini kullandı.

'GALATASARAY'DA KALICI BİR YAPI İSTİYORUZ'
'Galatasaray'da yeniden yapılanma hamlesi içerisindeyiz' diyen Başkan Özbek, 'Bunun için altyapıya Hollanda'dan Riekerink geldi. Bizim yapmak istediğimiz Galatasaray'da kalıcı olacak bir yapının kurulması. Bu manada da çalışmalarımız sürüyor' diye konuştu.
UEFA'dan cezayla ilgili şu an herhangi bir açıklamanın gelmediğini belirten Özbek, 'Herhalde tebliğ yarın çıkar diye düşünüyorum' açıklamasında bulundu.

'SEÇİMDEN ÖNCE DÜŞÜNMEMİZ GEREKEN...'
Seçim tartışmalarını da cevaplandıran Özbek, 'Biz seçimi zaten taze yaptık. 8 ay önce yaptık. Dolayısıyla Galatasaray'ın seçimden önce düşünmesi gereken, çözmesi gereken problemleri var. Elbette seçim kararı genel kurulun kararıdır. Her yönetimde genel kurulun bu kararına saygı duymak zorundadır. Şu anda uğraştığımız, emek harcadığımız olay Galatasaray'ın bugünkü sorunları çözmek' şeklinde konuştu.

'TÜM ÇABAMLA CEZA ALMAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUM'
'UEFA'dan istenmeyen bir ceza gelmesi her Galatasaraylıyı üzer' diyen Özbek, cezanın gelmemesi için tüm çabasıyla çalıştığını dile getirerek, 'Bunun geçmişten gelen bir problem olduğunun da dikkatlerden kaçmaması lazım. Yönetimlerde süreklilik esas olduğu için ben öyle bir ayrım içinde değilim. Bunun sebebinin ne olduğunun üzerinde de durmuyorum. Sadece Galatasaray olarak bu sorunu nasıl çözeceğimiz konusunda ben ve yönetimim büyük emek harcıyoruz' ifadelerini kullandı.
'NE CEZA ÇIKARSA ÇIKSIN CAS'A GÖTÜRME HAKKIMIZ VAR'
Galatasaray'ın haklarını en yüksek seviyede koruyacaklarını belirten Özbek, 'Onun için hiç kimse bundan endişe etmesin. Dolayısıyla buradan çıkacak cezayı, ne ceza çıkarsa çıksın CAS'a götürme hakkımız var' dedi.
Mustafa Denizli ile sabah yaptıkları görüşmede hiçbir sıkıntının olmadığını belirten Özbek, 'Mustafa hocayla mutabık kaldık. Bugüne kadar çalıştığı dönem kadar ücretini alacak' dedi.

'BİZİM AMACIMIZ BUGÜNÜ HALLETMEK DEĞİL'
Toplantıda yeni bir teknik direktörün gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine ise Özbek, 'Bugün çok taze. Daha yeni Mustafa hocanın istifası kabul edildi. Şimdi yarın maçımız var Orhan hocayla hazırlanıyoruz. 5 dakikada bütün bu sorunların halledilmesi pek mümkün değil. Onun için biz Galatasaray'a en yüksek faydayı üretecek sistemi kurmaya çalışıyoruz. Bizim amacımız bugünü halledelim değil. Galatasaray'ın yarınlarını da çözebilecek bir çözüm üzerinde çalışıyoruz' açıklamasında bulundu.

Mustafa Denizli konusunda bir hayal kırıklığı yaşayıp yaşamadığının sorulmasını üzerine ise Dursun Özbek, 'Bu sportif bir olay. Hayal kırıklığı demek yanlış olur. Evet bir süreç geçiriyor Galatasaray. Mustafa hoca da çok heyecanlıydı fakat olmadı' dedi.

'ELEŞTİRİLER NORMAL'
Bir basın mensubunun, 'Göreve geldiğinizden beri eleştiriliyorsunuz, şimdiden seçim kararı çıkardılar bunlara ne diyorsunuz?' sorusu üzerine ise Özbek, 'Galatasaray camiası çok büyük bir camia. Eleştiriye açık, son derece demokratik bir camia. Dolayısıyla bunların olması son derece normal. Seçildiğimiz 2. haftasından itibaren eleştiri almaya devam ettik. Biz bu eleştirileri yapıcı karşılıyoruz ve korkmuyoruz. Elbette eleştiri olacak ama bu eleştiriler bizim Galatasaray'a hizmet etme aşkını hiçbir şekilde örselemiyor' dedi.

TARAFTARLARA MESAJ
'Galatasaray bu zor günlerden çıkacaksa, taraftarları ile beraber çıkacak' diyen Özbek, son olarak taraftara şu mesajı verdi:
'Yönetim kurulu, sporcular, taraftar ve camia bugün 'Tek bilek, tek yürek' kampanyamızın asıl sebebi budur. Ben taraftarlarımızdan şunu istiyorum; Galatasaray'ı hiçbir zaman yalnız bırakmasınlar. Son 4 senede 3 kez şampiyon olan bir takımı. Son dönemde tabii ki inişli çıkışlı bazı dönemler olabilir ama bu Galatasaray'ın büyüklüğünü, Galatasaray'ın spor aşkını değiştirmez. Bu dönem geçici bir dönemdir. Taraftarların kulübe olan sevgisini azaltmaması lazım.'

Öte yandan Özbek, bir basın mensubunun 'istifa etmeyi düşünüyor musunuz' sorusunu ise cevapsız bıraktı.