Forma şansı bulamadığı ve parasını alamadığı gerekçesiyle mutsuz olan Ivanov'un sözleşmesini feshetmek için avukatı aracılığıyla FIFA nezdinde harekete geçtiği, Samsunspor'a da uyarı yazısı gönderdiği öğrenildi.

Kulüp, uyarının tebliğ tarihinden itibaren en geç 10 gün içerisinde yaklaşık 200 bin dolar olduğu iddia edilen parayı ödemez ise Ivanov serbest kalacak

ZEREN VE KORUKIR İLE GÖRÜŞTÜ

Ligde son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla yeniden Süper Lig yarışına ortak olan Samsunspor'da Galin Ivanov krizi patlak verdi. Forma şansı bulamayan Bulgar oyuncunun, bu nedenle büyük üzüntü yaşadığı ve takımımdan ayrılmayı planladığı ifade edildi.

Oynamak isteyen Ivanov'un Sportif Direktör Coşkun Zeren ile Teknik Direktör Engin Korukır ile görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Ancak tecrübeli teknik adamın verdiği cevaplardan tatmin olmayan Ivanov'un ayrılmayı kesin olarak kafasına koyduğu, sözleşmesini feshetmek için harekete geçtiği öğrenildi.

Avukatından gerekli işlemleri başlatmasını isteyen Galin Ivanov'un Samsunspor'dan bir bölümü geçen sezondan olmak üzere yaklaşık 200 bin dolar alacağı olduğu iddia edildi.

SERBEST KALACAK

Bir başka iddia ise daha önce Ivanov ile yönetim arasında bir kaç kez ödeme planı yapıldığı fakat ödemelerin gerçekleştirilmediği yönünde. Hem oynamadığı hem de parasını alamadığı için mutsuz olan Ivanov'un avukatı aracılığıyla Samsunspor'a uyarı yazısı gönderdiği ve alacaklarını talep ettiği ileri sürüldü.

Avukatın, FIFA'ya da başvurduğu sızan bilgiler arasında. Samsunspor, uyarı yazısı kulübe tebliğ edildikten sonra en geç bir hafta veya 10 gün içerisinde parayı ödemez ise Ivanov, sözleşmesini tek taraflı feshetme hakkına sahip olacak. Bilindiği üzere Ivanov'un Samsunspor ile olan sözleşmesi 31 Mayıs 2016'da sona eriyor. Öte yandan Bulgar futbolcunun yurdışından teklifler aldığı belirtildi.

MUHAMMET ÇAVUŞOĞLU