Samsun'da, 16 yıl önce evlerinin önünde oynarken kaybolan Sinem Özdemir'e ait olduğu düşünülen kemiklerin DNA analizinde önemli gelişme yaşandı.

Ankara Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı tarafından yapılan incelemede, DNA çözümüne gerekli olan ize rastlandı. Kemiklerin Sinem'e ait olup olmadığının belirlenmesi için aileden kan örneği alındı

Samsun'un İlkadım İlçesi Zeytinlik Mahallesi'nde 16 yıl önce 5 yaşındayken evlerinin önünde oynarken kaybolan Sinem Özdemir'i bulmak için çalışma başlatan Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyayı Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar'a verdi.

Soğukpınar'ın kısa sürede iz sürüp kurduğu özel ekip, geçtiğimiz yıl bir evin mutfağına gömülmüş bir çocuğa ait olduğu tahmin edilen kemik parçaları buldu. Buluntu çocuk cesedinin Sinem Özdemir mi, yoksa başka kayıp birine mi ait olduğunun belirlenmesi için kemikler İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek DNA analizinin yapılması istendi.

KAN ÖRNEKLERİ ALINDI
Adli Tıp Kurumu ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı tarafından kemiklerde herhangi bir sonuç elde edilemedi. Bunun üzerine Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı kemiklerin Almanya'da özel bir merkeze gönderilmesine karar verdi. Ancak, Ankara Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı'nın bu konuda uzman olduğunu belirlendi. Bunun üzerine kemik örnekleri, Ankara Üniversitesi'ne gönderildi. Yapılan çalışmada kemiklerde DNA çözümüne ait gerekli olan izler bulundu. Bunun üzerine Sinem Özdemir'in ailesinden kan örnekleri alınarak Ankara Üniveristesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı'na gönderildi.

DNA İNCELEMESİ YAPILACAK
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önce yaptırılan incelemelerde kemik parçalarının 20 yaşlarında bir kadına ait olduğunun söylemesi üzerine Türkiye genelinde yazışma yaparak o tarihlerde kaybolan kadınların listesini istedi. Aileden alınan kan örnekleri ile kemiklerden çıkan DNA uyuşması halinde, cesedin Sinem'e ait olduğu kesinleşecek.

Ancak DNA uymaz ise o tarihlerde kaybolan kadınların ailelerinden kan örneği alınarak Ankara Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlığı'na gönderilecek.

Bayram OK