15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında 19 Mayıs İlçesi'nde şehit aileleri ve mezarlıklar ziyaret edildi. Kaymakam Yavuz Güner, Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ve daire amirlerinin katılımıyla gerçekleşen ziyaretlerde dua edildi.

Şehitlerin mezarı başında Kur'an-ı Kerim okunması ve duaların edilmesinden sonra açıklama yapan Belediye Başkanı Topaloğlu, "Allah şehitlerimize rahmet etsin. Devletimize, milletimize zeval vermesin. Vatanımız için canını vermiş olan şehitlerimizi ve onların kıymetli ailelerini ziyaret ettik" dedi.

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Topaloğlu, konuşmasında, "15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehitlik mertebesine ulaşan Ferdi Yurduseven kardeşimizin mezarını da ziyaret ederek, dedesi Dursun Ali Yurduseven'e başsağlığı diledik. Milletimiz 15 Temmuz gecesi millet olma şuuruyla diline, dinine, etnik yapısına, ırkına, yaşına bakmadan kadın veya erkek demeden meydanlara inerek, hainlere dersini verdi. Şehitleri yetiştiren annelerle, babalarla gurur duyuyoruz" diye konuştu.