FETÖ/PDY darbe girişiminin yıldönümünde Havzalılar, Kevser Cami önündeki 15 Temmuz Demokrasi Parkı'nda 'demokrasi nöbeti' tuttu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan nöbette ilk olarak siyasi parti temsilcileri söz aldı.

TÜRK HALKI CEVABI VERDİ

Daha sonra Havza Belediye Başkanı Murat İkiz de duygularını dile getirdi. FETÖ, DAEŞ ve PKK'nın Avrupa'nın uşaklığını ve maşalığını yaptığını belirten İkiz, "15 Temmuz bugünün hesabı değil. 700 yıllık bir hırsın ve korkunun intikam çabası. Onların hesaba katmadıkları Türk halkı, 1915'te, 1919'da, 1923'te olduğu gibi 15 Temmuz'da gerekli cevabı verdi. Allah bir kez daha böyle bir ihaneti halkımıza göstermesin. Darbelerin bile bir adabı vardır. Bunlar Büyük Millet Meclisini, yani halkın iradesini hedef alarak ne derece alçak olduklarını gösterdiler. Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler dilerim" dedi.

AMAÇLARINA ULAŞAMADILAR

Havza Kaymakam Vekili Cengiz Nayman ise yapmış olduğu konuşmada Türk milletinin yüzlerce yıldır birlikte yaşadığını, bu coğrafyada nice savaşlara, nice afetlere, nice badirelere birlikte göğüs gerdiğine değinerek milletin silahları ile bu millete kurşun sıkan hainlerin Yüce Türk Milletinin azmi ve kararı sayesinde amaçlarına ulaşamadıklarını ifade etti.

İKRAMDA BULUNULDU

Protokol konuşmalarının ardından 00.13'te salalar okundu. Gecenin ilerleyen saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması TBMM'de yaptığı konuşma, sinevizyon aracılığı ile canlı olarak aktarıldı. Nöbet boyunca Havza Belediyesi, Türk Kızılayı Havza Şubesi, bazı esnaflar tarafından nöbet tutan vatandaşlara ikramlarda bulunuldu. Programa, Havza Kaymakam Vekili Cengiz Nayman, Havza Garnizon Komutan Vekili Personel Başçavuş Hüseyin Ulaş, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Kumkayır, İlçe Emniyet Müdür Vekili İsmail Kayhaoğlu, protokol üyeleri ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.