Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (SAMTAB) tarafından Samsun'daki otel, restoran ve turistik tesislerin talebi olan eğitimli insan ihtiyacına çözüm bulmak amacıyla hazırlanan 'Yatırımın Arayüzü Gençler (YANG) Projesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca onaylandı. Yaklaşık 400 bin avro tutarındaki projeyle İş-Kur'a kayıtlı 15-29 yaş arası çoğunluğu kızlardan oluşacak gençler, teorik ve uygulamalı eğitimler verilerek iş başı yaptırılacak.
SAMTAB ve İl Mahalli İdareler Müdürü Mehmet Hayri Şen, YANG projesinin turizm sektörünün eğitimli insan talebinin karşılanması açısından büyük bir adım olduğunu söyledi. Şen, eğitimlerin ardından gençlerin istihdam edileceğini kaydetti.

140 GENÇ İŞ HAYATINA ATILACAK
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise kentte hizmet sektöründe büyük gelişme yaşandığını belirterek, "Hizmet sektörünün büyümesi ve gelişmesi demek, kent sosyal hayatının ve konforunun artmasının yanında iş, aş demektir. Kafeterya ve restoran gibi hizmetler sektörünün gelişmesi, turizme dönük alt yapımızı da güçlendirmektedir. Şuan Karayolları kavşağı ile Kurupelit'e kadar olan o güzelim kafeterya tarzı tesisler, ileriye doğru da devam edecek. Bunu hep birlikte göreceğiz. Çünkü bu bir arz talep meselesi. Bizim şehrimizin turizm potansiyelini bunlar yükseltecektir. Yükselen bu turizm potansiyelindeki hizmet sektöründe şehrimizin insanları, çocuklarımız çalışacak. Geçimlerini buralardan sağlayabilecekler. Onun için girişimcilerimizi bekliyoruz. Şuan hizmetler sektörü bizden eğitimli insan talep ediyor. Biz de onların taleplerini karşılamak için proje hazırlattık. Proje onaylandı şimdi eğitimleri başlayacak. Eğitimler bitince de 140 gencimiz iş hayatına atılacak" diye konuştu.