Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin, "Fındık piyasasında fiyat istikrarının olması için Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) yeni sezonda da fındık alımını sürdürmelidir" dedi.

SEKTÖRÜ CANLANDIRDI

Şahin, 24 Nisan'da fındık piyasasına girerek 10 liranın üzerinde alım gerçekleştiren TMO'nun sektörü canlandırdığını ve üreticilere nefes aldırdığını bildirdi. Fındık hasat dönemine kısa bir sürenin kaldığını, ancak TMO'nun devam edip etmeyeceğine ilişkin açıklama yapılmadığını belirten Şahin, "İş dünyası olarak beklentimiz TMO'nun fındık piyasasında olan varlığını sürdürmesi. Bu noktada bizler de gerekli girişimlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

ÖDEMELERİ ZAMANINDA YAPTI

Şahin, yaklaşık 8 milyon üreticinin fındıktan geçimini sağladığına dikkati çekerek, "Fındık istenilen fiyattan satılınca bu iş dünyamıza da direk olarak yansıyor. Üreticinin cebine giren her kuruş iş dünyasının hareketlenmesine neden oluyor. Beklentimiz fındık rekoltesinin geçen sezona oranla yüksek beklendiği bu sezonda TMO alımlarını devam ettirmesi yönde. TMO geride kalan süreçte zamanında yaptığı ödemelerle üreticinin güvenini kazandı" diye konuştu.