Yıllardır beklenilen dev spor organizasyonu bugün Samsun'da başlıyor. Türk spor tarihinin ev sahipliği yaptığı en büyük organizasyon olma özelliği taşıyan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın (Deaflympics), Tekkeköy'deki Samsun 19 Mayıs Stadyumu'ndaki muhteşem törenle açılışı yapılacak.

3 bin 105 sporcunun mücadele edeceği Deaflympics 2017'nin açılış seremonisine ücretsiz temin edilebilecek biletlerle girilebilecek. Saat 18.00'de başlayacak olan açılış, bir çok etkinliklikle zenginleştirilecek.

97 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek açılış seremonisinde Türkiye'nin bayrağını milli güreşçi İlhan Çıtak taşıyacak. Son dört Deaflympics'ten altın madalya ile ayrılan ve oyunlar tarihinde ülkemize en çok altın madalya kazandıran isim olan 37 yaşındaki Çıtak, son olimpiyatında beşinci altınını alıp aktif sporculuk yaşamına son vermek istiyor. Lozan'dan alınan ve 7 Temmuz'da Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katıldığı törenle Samsun'a getirilen meşale, açılış seremonisinde Samsun 19 Mayıs Stadyumu'ndaki görkemli olimpiyat ateşini yakmak için kullanılacak.

33 bin 919 kişi kapasiteli Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenecek olan açılış töreni için biletler ücretsiz olarak temin edilebilecek. Stadyuma toplu ulaşım ise tramvayla sağlanacak. Tramvay, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün 17.00- 23.00 saatleri arasında ücretsiz olarak sporseverlerin hizmetine sunulacak. Yaklaşık 4 saat sürecek olan açılış töreninde şarkıcı Murat Boz sahne alacak. Seremonide 650 özel güvenlik, 3000'in üzerinde polis, 15 ambulans, 2 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, 5 ikili ekip, toplamda da 60'a yakın sağlık personeli görev alacak.

Koreografi, ışık oyunları, dans ve suyla senkronize müzik şovlarıyla görkemli bir açılış törenine sahip olacak olimpiyat oyunları için kurulan sahne, Türkiye'de şu ana dek gerçekleştirilmiş seremonilerde kurulan en büyük sahneye olma özelliğiyle rekor kıracak. Sahne üzerinde bulunan 2 adet özel havuz sistemi sayesinde seramoni süresince senaryo ve müzikle senkronize su gösterileri gerçekleştirilecek. 1500 metrekarelik dev ekran sayesinde izleyiciler sahnedeki hiçbir detayı kaçırmayacak. Açılış seremonisi yayıncı kuruluş A Spor'dan canlı olarak ekranlara gelecek.

Foto: Burak Doğan