Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Samsun Kent Müzesi'nde ''Gönüllü Rehberlik'' projesi kapsamında, pilot olarak seçilen Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu öğrencilerine rehberlik eğitimi verildi.

Gönüllü olarak rehber olan 7. sınıf öğrencileri Melek Özer ve Ömer Buğra Okandan, 30 sınıf arkadaşına müzeyi gezdirerek Samsun'un tarihini anlattı. 1 saat süren müze turunda, misafir öğrenciler merakla gönüllü rehber arkadaşlarını dinledi.

ÇOCUKLAR KENDİ GÖZÜNDEN ANLATTI
Çocukların Samsun'un geçmişi ile ilgili bilgi sahibi olup, şehirle ilgili yeni heyecanlar oluşması için çeşitli projeler ürettiklerini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, ''Bu yeni projemizde de pilot okullardan gönüllü rehber öğreciler seçerek, kent müzemizin bütün bölümlerini anlatıp, rehberlik eğitimi verdik. Gönüllü rehberlerimiz de kendi arkadaşlarını getirip, burada eğitimde öğrendiklerini kendi algıladıkları gibi çocuk saflığıyla anlattılar. Biz her ay düzenli olarak en az 20 öğrenciyi müzemiz bünyesinde gönüllü rehber olarak yetiştirmek istiyoruz. Bütün Samsunluları da çocuklarıyla beraber şehrimizin sahip olduğu bütün değerleri görmek için davet ediyoruz. Eminim, Samsun'da yaşayan herkes bu müzeyi gezerken çocukluğundan bir şeyler bulacak'' diye konuştu.

MÜZE REHBERİ OLMAYA DEVAM ETMEK İSTERİZ
Gönüllü rehberlerden 13 yaşındaki Melek Özer proje ile birlikte Samsun tarihine ilgisinin arttığını söyleyerek, ''İlk defa müzeye gelmiştim ve gönüllü olarak rehber oldum. 2 hafta boyunca müzede rehber eğitimi aldık. Sınıf arkadaşlarıma Samsun'un coğrafi, ekonomik ve tarım geçmişi anlatmak beni çok mutlu etti. Çok heyecan verici bir şey. Boş vakitlerimde müzeye gelip, gönüllü rehberlik yapmaya devam etmek istiyorum'' dedi.

Diğer gönüllü rehber Ömer Buğra Okandan ise, ''Gönüllü rehber olarak arkadaşlarıma Cumhuriyet dönemini, Samsun'un kültürel geçmişini ve Samsun'da görev yapan siyasileri anlattım. Rehber olmak biraz heyecanlı bir histi. Eğer müze yöneticileri de izin verirse gönüllü rehberlik yapmaya devam etmek istiyorum'' ifadelerini kullandı.
Müze gezisinin ardından, gönüllü minik rehberlere teşekkür belgesi verildi.

Zerrin SOMUNCU