Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan, yeni kabinede Sağlık Bakanı olarak görevlendirilen AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan'a görevinde başarı dileyerek, en büyük beklentilerinin diyalog halinde çalışmak olduğu ifade etti.

ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENDİ

Kendi mesleğiyle ilgili bakanlığın Samsun'a verilmesinden duyduğu mutluluğu ifade eden Dr. Erkan, "Ahmet Bey, önemli bir görev üstlendi. Biz yıllardır Türk Tabipler Birliği ve Samsun Tabip Odası olarak, pek çok konuyu dile getirdik. Yeni Bakanımızın içimizden biri olması dolayısıyla tabii bazı beklentilerimiz oluştu. Sağlıkla ilgili ülkemizde olumlu ve olumsuz gelişmeler var. Olumlu gelişmeler siyasi irade tarafından sık sık dile getiriliyor, geriye kalan olumsuzluklar ise bizler tarafından yansıtılıyor. Bu nedenle biz sanki hep her şeye muhalefet ediyormuşuz gibi bir algı oluşuyor. Fakat yapmak istediğimiz muhalafet değil. Bir şeylerin daha iyi olması için çaba gösteriyoruz" diye konuştu.

EN ÖNEMLİSİ ŞİDDET

Türkiye'deki sağlık ortamında pek çok sorun olduğunu belirten Dr. Erkan, "Sağlık alanındaki sorunlardan belki de en önemlisi şiddet. Samsun geçtiğimiz iki yılda önemli iki doktorunu bu şiddete kurban verdi. Malesef Samsun bu konuda sabıkalı bir kent oldu. Bir fırsat var şimdi önümüzde. TTB, Sağlık Bakanlığı'na sağlıktaki şiddete ilişkin bir yasa tasarısı önerisi hazırladı. Bu öneride sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalmaları durumunda 2-4 yıl hapisle cezalandırılmaları yer aldı. Sayın Bakanımız, bu öneriyi uygun görüp de değerlendirdiği takdirde sağlıkta şiddet konusunda çok önemli bir yol alacağımızı düşünüyoruz. Bunun yanı sıra sağlık hizmeti veren kurumların güvenliğinin sağlanması konusunda da çalışma yapılması gerekmektedir" dedi.

YIPRANMA PAYI UYGULANMALI

Sağlık sektörünün de polislik, askerlik gibi yoğun çalışılan ve yıpranmanın yüksek olduğu bir alan olduğunu dile getiren Dr. Erkan, "Yıpranma payı ile ilgili düzenlemenin bir an önce yapılmasını istiyoruz. Bu çok önemli, çünkü hekimlik alanı son yıllarda sakatlanmaya açık bir alan haline geldi. Hekimlerin buna ihtiyacı var. Yine Aile Hekimliği uygulamasında değişiklikler var. Önceden 4 bin nüfusa 1 aile hekimi düşerken, şimdi bu sayı 2 bine düşürüldü. Bunlar olumlu gelişmeler. Aile hekimliğinin olmazsa olmazı olan sevk zincirinin uygulanması da, yani aile hekimine gelmeden hastaneye gidilmemesi, bu uygulamanın anlam kazanması açısından önemli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLMAK İSTİYORUZ

Diyalog ve işbirliği içerisinde olmanın önemine değinen Dr. Erkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zaman zaman siyasi iradeye basın üzerinden mesaj vermek durumunda kalıyoruz. Aslında bu bizim en son tercih ettiğimiz bir yöntem. Samsun, demoktik kültürün gelişmiş olduğu bir yerdir. Bu kültürün de karşılığı meslek odalarıdır. Yine dernekler, sendikalar da burada önemlidir. Sayın Bakanın, diyaloğu güçlü bir kişiliğe sahip olduğunu biliyoruz. Bizler, bize tanımlanan görevi yerine getireceğiz. Bunu yaparken de siyaset, bürokrasi ayağıyla işbirliği içerisinde olmayı, görüş alışverişi içerisinde çalışmayı isteriz. Sayın Bakanımızdan belki de en büyük beklentimiz diyalog halinde çalışmaktır. Bu şekilde çalışmak Samsunumuza da, ülkemize de kazandıracaktır."

Barış BUDANOĞLU