OMÜ Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği öğrencilerinden oluşan Sağlık Topluluğu, 83 kişi ile Vezirköprü İlçesi'ne adeta çıkarma yaptı.

"Hekimler Yardıma Koşuyor" projesi kapsamında Boruk İlkokulu öğrencilerine diş macunu ve diş fırçasının dağıtılmasının yanı sıra 130 öğrenci, 6 öğretmen ve iki idareci ile eğitim-öğretime devam eden okula bir de kütüphane kurulduğu belirtildi.

Öğrencilere ağız ve diş sağlığı, kişisel hijyen el yıkama, beslenme ve kitap okuma konularında eğitim verilerek konu hakkında sunumlar yapıldığı, birinci sınıf öğrencilerinin diş taramasından geçirildiği açıklandı.

ETKİNLİK AMACINA ULAŞTI
Herkesin tansiyon, şeker ve kitle ölçümünün yapılacağının açıklanmasının ardından mahalle halkı muayene için sıraya girdi. Önce kayıtları yapılan mahalle sakinlerinin tansiyon, şeker ve kitle ölçümleri yapıldı. İlk tansiyonu ölçülen elinde nüfus cüzdanı ile sıra bekleyen 85 yaşındaki Hasan Tokat, kalp yetmezliği olduğunu ve sol gözünün görmediğini belirtti. Muayene sırasında bekleyenlerin çoğunun kadın olması dikkatlerden kaçmazken öğrencilerin hastaları muayene gayretleri takdirle karşılandı. Stajyer Doktor Caner Altun erken teşhis hayat kurtarır ilkesiyle bölge halkına tansiyon, şeker ve kitle ölçümü yapıldığı, yüksek riskli kişilerin doktora gitmeleri için bilinçlendirilmesinin son derece önemli olduğunu belirterek, etkinliğin amacına ulaştığını söyledi.