Terme Belediye Meydanı'nda Terme Arama Kurtarma Derneği tarafından arama kurtarma ve deprem tatbikatı yapıldı.

Tatbikatta ilk olarak bir kaza esnasında araçtan yaralı çıkarma canlandırıldı. Araç içine yerleştirilen bir kişiyi araçtan kurtarmak için Terme Arama Kurtarma Derneğine bağlı görevliler ve AFAD ekipleri birlikte çalışarak araç içinde sıkışmış olarak duran mankeni yaralı halde aracın içinden çıkardılar.

Kesici aletlerle aracın kapısını açan ekiplerin ardından olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri yaralı olan mankene ilk müdahaleyi araç içinde yaptı. Daha sonra araçtan çıkarılan manken cankurtarana alındı.

DEPREMİ YAŞADILAR
Yapılan arama kurtarma tatbikatının ardından Deprem Simülatöründe bir deprem anında neler olacağı canlandırıldı. Simülatöre ilk olarak ilçe Kaymakamı İlyas Gün ve Belediye Başkanı Şenol Kul girdi. AFAD ekiplerinin yaptığı bilgilendirmenin ardından. Simülatörde Düzce depremine denk olarak 7.4 şiddetinde deprem sağlandı. Terme Arama Kurtarma Derneği Başkanı Osman Çalışkan, yaptıkları tatbikat ile vatandaşları bilgilendirmeyi ve amaçladıklarını ifade etti.

HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul deprem simülasyona katıldıktan sora yaptığı açıklamada, 'bu gün olağan bir günde Terme Arama Kurtarma Ekibi ve AFAD ekiplerine bizlere olağanüstü bir günde yaşanacak olanları canlandırmalarından kaynaklı teşekkür ediyoruz. Depremde ne yapacağınızı bilmediğiniz zaman çaresiz kalıyorsunuz. Deprem anında ne yapacağımızı bilmek çok büyük önem taşıyor. Depremden sonra ortaya çıkan ve birçok hayatın bitmesine neden olan en önemli etmenlerin başında elektrik doğalgaz gibi olaylardan kaynaklı oluşan yangınlar geliyor. Bu konuları bilerek müdahale etmek hayati önem taşıyor. Depremin gerçeğini de yaşadık orada çok çaresiz hissediyorsunuz kendinizi ama burada bir simülasyon olduğu için o çaresizliğe düşmüyorsunuz. Deprem konusunda bilinçlenmek çok önemli. İnsanı esas alan, insan yaşamını her şeyin üstünde tutan böyle büyük bir çalışmanın ilçemizde gerçekleşmesinden dolayı mutluyuz.' şeklinde konuştu.