Kurban Bayramı'na bir buçuk ay kala kurbanlık fiyatlarının ne olacağı merak konusu… Kurbanlık fiyatları hakkında değerlendirme yapan Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, zam olabileceğini ama bu zammın çok büyük oranda olmayacağını ifade ederek, insanların alış gücünün etkilenmeyeceğini dile getirdi.

ENFLASYON GERÇEĞİ VAR

Türkiye'nin bir enflasyon gerçeğinin olduğunu ifade eden Başkan Doğan, yüzde 8-10'larda enflasyon oranının olduğunu ve her yıl her şeye bu oranlarda zam geldiğini belirtti. Doğan, 'Bunu olağan görmek lazım, onun için kurbanlıklara gelecek zam çok büyük değil. Geçen seneyle bu sene arasında çok büyük fiyat farkı olmayacak, sadece yüzde 8-10 gibi bir zam olabilir. Bunu da fahiş bir fiyat artışı olarak görmemek lazım. İnsanların etkileneceği ya da kurbanlık alamayacağı bir artış söz konusu değil' ifadelerini kullandı.

DÜVE KESİMİ YASAKLANDI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın damızlık düve kesimine getirdiği yasak hakkında da konuşan Başkan Doğan, 'Düve kesimiyle ilgili bu yasak yaklaşık 4 sene önce alınan bir yasak ve doğru bir karardır. Daha önce alınan bir karar ve Kurban Bayramı'na bir buçuk ay kala gündeme getirildi. Bazı üreticiler dişi hayvanlardan besi yaptılar, onlar için sıkıntı oluşturacak. Bu konuda Bakanlığın bir çalışma yapması gerekiyor' sözlerini kaydetti.

Zeynep Irmak ÖCAL